Ciolos ar putea ramane PREMIER si dupa alegeri. Ce spune Cotroceniul despre inscrierea lui Ciolos intr-un partid politic

politica

Consilierul prezidential Dan Mihalache nu exclude ca premierul Dacian Ciolos sa se inscrie intr-un partid politic. El a exlicat, intr-un interviu acordat Antena 3, care este relatia lui Ciolos cu Klaus Iohannis.

Intrebat daca se ia in calcul varianta unui premier politic in persoana lui Dacian Ciolos, Mihalache a explicat ca este prematur sa vorbim despre asa ceva si ca, oricum, Ciolos trebuie sa isi doreasca, mai intai, sa se inscrie intr-un partid politic.

„In sociologie, cei care se pricep vorbesc despre un efect de raliere in jurul castigatorului. Asta s-a intamplat la inceputul anului. Acolo a fost efectul acesta, cum cred ca toata lumea a fost cu castigatorul. Dupa care urmeaza un versant de coborare si depinde unde se opreste. Eu cred ca presedintele isi mentine procente ridicate. Discutia asta despre cat a scazut mi se pare neprofesionista.

Mai e ceva important. Anume ca, intr-un fel sau altul, profilul lui Dacian Ciolos este foarte convergent cu profilul lui Klaus Iohannis. Stilul, felul de a fi. Ganditi-va ca este un anumit tip de convergenta, care a facut mai simplu transferul de notorietate. Cat despre intrarea in politica, Ciolos trebuie sa isi doreasca acest lucru. Aici depinde si de proiectele pe care si le construiesc partidele. Premierul Ciolos a avut, in ciuda speculatiilor, deplina libertate in alegerea echipei sale. Cel putin noi, din partea presedintelui, nu am intervenit, nu am ghidat. Si presedintele ne-a si atras atentia pe chestiunea aceasta, sa stam intr-un soi de retinere, sa ne vedem de treaba”, a spus Mihalache la Antena 3.

„Eu cred ca este prematur sa vorbim despre aceste lucruri. Guvernul are a gestiona in primul rand treburile curente ale Romaniei. De asemenea, cred ca anumite proiecte pot fi demarate. Sau redeschiderea discutii despre regionalizare. Dar tot plecand de la consens intre actorii politici. Mie mi s-a parut foarte pozitiva experienta bugetului de stat. In sensul ca oamenii s-au inteles. Si nu am avut o nebunie din aceea cu o mie de amendamente de la unii si o mie de la altii. A fost o dezbatere incheiata in termeni rezonabili. Si asta demonstreaza ca se poate”, a adaugat Mihalache.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: