politica

Ciolos: „Bande de partid ii fura pe cetateni”. Atena Groza, experta in biodiversitate, data afara de PSD si inlocuita cu un politruc in functia de guvernator al Deltei

Marti, prim-ministrul a decis numirea lui Gabriel Teodosie Marinov in functia de guvernator, cu rang de subsecretar de stat, al Administratiei Rezervatiei Biosferei „Delta Dunarii” si revocarea din functia de guvernator al Administratiei Rezervatiei Biosferei „Delta Dunarii” a Atenei-Adriana Groza.

Atena Groza este expert cheie in conservarea biodiversitatii in timp ce Marinov este PSD-ist si provine de la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Tulcea.

Presedintele USR, Dacian Ciolos, a avut o reactie dura fata de inlocuirea Atenei Groza.

„Daca esti ascultator si slujesti mana care te trage de sfori, poti sa fii orice, chiar si guvernator. E important doar sa faci parte dintr-o gasca, sa fii cu ai tai, cei care te pun in functii si te salveaza de cate ori ai nevoie, tu doar asculti si livrezi pentru smecherii de la partid. Ceea ce pentru un om normal pare deplorabil si rusinos pentru noua clasa de politruci inseamna devenire si reusita. Nu e vorba despre servitute si umilinta decat in fata sefului tau, pentru ca in rest te ajungi si devii ‘sef pe plantatie’.

Asa ca, doamnelor si domnilor, permiteti-mi sa vi-l prezint pe noul guvernator al Deltei, care vine de la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Tulcea.

Ce-l recomanda? E de la PSD si e numit de premierul PNL si asta e suficient.

Spre deosebire de ei, cat USR a fost in Guvern, noi am ales ca pentru postul de guvernator al Deltei sa facem un proces mai complicat si transparent, contrar tuturor obiceiurilor locului. Am facut o selectie cu o firma de recrutare specializata, un apel public de CV-uri care a durat doua luni si am implicat in proiect toate organizatiile neguvernamentale care au ca obiect de activitate Delta Dunarii. Nu ne-a obligat nimeni, se putea numi si atunci un politruc luat din subordinea unui baron local pe care il aruncam direct in pozitia de guvernator. Insa am ales un proces care avea ca rol recredibilizarea administratiei publice si am numit-o in acest mod pe Atena Groza, un om cu 20 de ani de experienta in conservarea biodiversitatii, dezvoltare durabila si managementul ariilor protejate.

Fata de selectia noastra, domnul de la asistenta sociala si protectia copiilor Tulcea are in ochii celor care l-au numit mult mai multa experienta decat un profesionist recrutat. E om de partid si, in ziua de astazi, sa fii om de partid e practic tot ai nevoie pentru a reusi in viata.

Aceasta ultima numire decredibilizeaza inca o data intregul sistem, daca mai era nevoie de asa ceva. Restaureaza contraselectia din administratia publica si demonstreaza ca suntem un stat captiv politrucilor, cei care s-au organizat in bande de partid care fie fura de la cetateni, fie instiga la violenta.

Ii multumesc Atenei Groza pentru aceste cateva luni in care a muncit cu dedicare pentru Delta Dunarii si le cer scuze oamenilor Deltei pentru ca nu am reusit sa facem in asa fel incat destinul lor sa nu mai ajunga niciodata la mana politrucilor”, a scris Ciolos pe Facebook.

Atena-Adriana Groza are 51 de ani si este din Bucuresti. Detine un master in Biologie, obtinut la Universitatea din Bucuresti si a absolvit Facultatea de Biologie din Capitala.

Procesul de selectie coordonat de USR pentru functia de guvernator al ARBDD a inceput anul trecut pe 4 februarie, primul pas fiind constituirea unui Consiliu Consultativ, a carui sarcina a fost sa defineasca atat noul mandat de management al ARBDD, cat si elementele de competenta pe care trebuie sa le indeplineasca viitorul guvernator numit de USR.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Revolta a politistilor, cum sunt amenintati de interlopi din Prahova: „Dai de belea cu mine daca ma mai deranjezi pana la 10 seara” – Video

Imagini revoltatoare ale modului in care doi politisti sunt amenintati de un grup de interlopi…

6 ore ago

Inteligenta Artificiala, antrenata cu episoade din „Prietenii tai” si „Teoria Big Bang” pentru a invata sa detecteze sarcasmul

Nu conteaza ca poate trece examenul de barou, poate trece testele medicale si poate citi…

11 ore ago

Gigantul Chevron se retrage din Marea Nordului dupa 55 de ani de operatiuni petroliere in zona. Care este cauza

Compania americana Chevron a declarat ca urmeaza sa isi vanda activele de petrol si gaze…

11 ore ago

SUA anunta noi sanctiuni in legatura transferurile de arme dinspre Coreea de Nord spre Rusia

Statele Unite au anuntat joi sanctiuni impotriva a doua persoane si trei companii din Rusia…

11 ore ago

Africa de Sud cere Curtii Internationale de Justitie sa ordone Israelului oprirea ofensivei in Rafah

Africa de Sud a cerut, joi, instantei superioare a ONU sa ordone oprirea ofensivei Israelului…

11 ore ago