Ciolos cere alegeri anticipate de urgenta, acuzand „jocul murdar al PSD”: „Este grav ce incearca sa faca acum partidul lui Dragnea, Dancila si Ciolacu”

politica

Dacian Ciolos si Ludovic Orban.

Presedintele PLUS, Dacian Ciolos, le cere premierului si presedintelui Iohannis sa inceapa rapid demersurile pentru declansarea algerilro anticipate.

„Tot jocul murdar pe care PSD il face in parlament arata clar ca alegerile parlamentare anticipate sunt singura solutie pentru a evita distrugerea tarii.

Fara sa le pese de consecinte, parlamentarii PSD voteaza propuneri dintre cele mai populiste doar cu scopul de a baga bete in roate Guvernului PNL. Scaderea TVA de la 19 la 16 la suta, dublarea alocatiilor pentru copii, eliminarea pensiilor speciale pentru magistrati si angajatii din justitie fara a regandi asezarea pe baze noi si solide a intregului sistem de pensii sunt masuri care pot da bine in ochii electoratului, dar care arunca in aer bugetul tarii si pot bloca pe termen lung justitia. Daca ar fi fost bani pentru masurile acestea, ne intrebam de ce ele nu au fost adoptate din 2016 si pana acum de guvernele PSD.

Este grav ce incearca sa faca acum partidul lui Dragnea, Dancila si Ciolacu, punand in joc soarta tarii doar pentru a lovi in adversarii politici. Speram ca, macar in ceasul al doisprezecelea, presedintele Iohannis si liderii PNL, in frunte cu premierul Orban, sa inteleaga ca singura solutie pentru salvarea Romaniei sunt alegerile anticipate si sa inceapa rapid demersurile pentru declansarea acestora”, a scris Ciolos pe Facebook.

Proiectul de lege propus de PSD privind dublarea alocatiilor pentru copii a fost votat azi in Camera Deputatilor, for decizional. Au fost 179 de voturi pentru, 0 impotriva si 29 abtineri.

PNL a cerut, miercuri, retrimiterea in comisii a proiectului de lege, propunerea fiind insa respinsa de plen.

Liderul deputatilor PNL, Florin Roman, a argumentat ca este nevoie de un punct de vedere al noului guvern si de fisa fiscala.

„Propun retrimiterea la comisii a proiectului privind cresterea alocatiilor. Argument: solicitarea pentru un punct de vedere al noului guvern si fisa fiscala”, a declarat Florin Roman.

In replica, liderul deputatilor PSD, Alfred Simonis, i-a acuzat pe liberali ca nu isi doresc majorarea alocatiilor pentru copii.

„Este o initiativa a grupului PSD din Camera Deputatilor, adoptata in Comisia de Munca, iar colegii de la PNL doresc ca aceste alocatii sa nu se majoreze. PNL a cerut in februarie dublarea alocatiilor, iar Guvernul PSD a gasit resurse. PSD propune azi dublarea alocatiilor si consider ca Guvernul are obligatia de a gasi resurse financiare. In Opozitie PNL e populist, iar cand e la putere cauta motive sa nu implementeze aceste majorari”, a spus Simonis.

Mai mult despre: ,

Comentarii: