Ciolos: Ciolacu se bate cu pumnii in piept pentru noua pozitie a Austriei pe Schengen. „Nu avem de ce sa fim fericiti ca acceptam mila”

news

Dacian Ciolos, resturi, Schengen, Marcel Ciolacu

„Da, este un inceput bun aceasta veste, dar nu avem de ce sa fim fericiti ca acceptam mila”, considera fostul premier Dacian Ciolos, actual europarlamentar. Ciolos afirma ca premierul Marcel Ciolacu se bate cu pumnii-n piept pentru negocierea «flexibilizarii» pozitiei Austriei pe Schengen si ca „se lauda cu eforturile care s-au facut ca romanii sa primeasca jumatate din dreptul pe care il au.”

Cand se ridica restrictiile pentru frontierele terestre?

„Vad ca premierul Ciolacu se bate cu pumnii-n piept pentru negocierea «flexibilizarii» pozitiei Austriei pe Schengen. Se lauda cu eforturile care s-au facut ca romanii sa primeasca jumatate din dreptul pe care il au.

Eu as vrea sa stiu care a fost negocierea pentru aderarea completa la Schengen. Si cand va avea loc etapa a doua, cu frontierele terestre? Pentru ca marile pierderi de timp, bani si nervi la granite sunt la frontierele terestre nu la cele aeriene”, a declarat Dacian Ciolos, duminica, intr-o postare pe Facebook.

El a subliniat ca Romania nu are de ce sa fie fericita pentru ca accepta „mila”. „Da, este un inceput bun aceasta veste, dar nu avem de ce sa fim fericiti ca acceptam mila, nu sarim in sus de bucurie pentru «osciorul» austriac, atunci cand vorbim de dreptul nostru european.

Responsabilitatea guvernului si a presedintelui este sa obtina un calendar precis pentru intregul proces de aderare”, a punctat fostul premier.

Premierul Marcel Ciolacu a anuntat, sambata seara, ca Austria „si-a flexibilizat pozitia in ceea ce priveste spatiul Schengen si este de acord cu ridicarea granitelor aeriene pentru Romania”. „Asta inseamna ca, potrivit premierului, romanii nu vor mai sta la cozi interminabile atunci cand zboara in interiorul Uniunii Europene”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: