politica

Ciolos, despre ipocrizia lui Rafila: „Dadea lectii de pe margine ca un mare specialist cand era in Opozitie”

Presedintele USR, Dacian Ciolos, a criticat, miercuri seara, „guvernarea haotica, fara directie clara, cu o serie de balbe si cu multe dispute in interior”, care nu ar oferi solutiile la crizele momentului, cea sanitara si cea energetica, afirmand ca ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, „dadea lectii de pe margine ca un mare specialist” cand era in Opozitie.

Presedintele USR a declarat, intr-o emisiune la TVR 1, ca Guvernul „a dat-o in bara” in gestionarea crizelor momentului.

„E multa tensiune in societate, avem crize succesive de cativa ani de zile si mai ales in ultimele luni, pe criza COVID s-a suprapus criza energetica, unde si acolo Guvernul a dat-o in bara si cu o serie de balbe a zapacit complet de cap lumea. Avem familii care primesc facturi la energie mai mari decat veniturile lor si trebuie sa aleaga intre foame si frig”, a spus Ciolos.

El a sustinut ca ministrul Sanatatii nu ar lua masuri care sa reduca riscul infectarilor cu SARS-CoV-2.

„Vedem o guvernare haotica, fara directie clara, cu o serie de balbe si cu multe dispute in interior. Asta am vazut in ultimele luni. Pe cele doua subiecte mari de criza, care creeaza neliniste in societate, pe criza pandemiei si pe criza preturilor la energie, nu am vazut de cand s-au instalat la guvernare nicio solutie care sa functioneze. Pe pandemie, domnul Rafila ne dadea lectii cand era in Opozitie, ne dadea lectii de pe margine ca un mare specialist si il vedem acum la minister, practic, de cand a ajuns nu e nicio masura noua care sa fi fost luata pentru a reduce riscurile de infectiei”, a mentionat liderul USR, citat de Agerpres.

Ciolos a adaugat ca in criza energetica „nimeni din Guvern sau majoritate nu e capabil sa spuna unde se vor limita preturile pe factura”.

„Nu povesti, pentru ca povesti am tot auzit. Masurile care au fost luate au zapacit de cap si companiile si cetatenii si, vedem, si autoritatile. Nimeni nu e capabil sa explice ce se intampla. (…) Acest Guvern PNL – PSD, care se bateau cu pumnii in piept ca ei sunt cei competenti si stiu ce au de facut, iata ca nu sunt capabili sa propuna solutii care sa aiba un impact pozitiv direct”, a afirmat el.

Referitor la criza energetica, Ciolos a amintit ca USR a decis sa depuna o motiune simpla vizandu-l pe ministrul Energiei, care va fi chemat in Parlament „sa le explice romanilor cum si-a tinut toate acele promisiuni facute in urma cu cateva luni de zile ca preturile vor fi stabilizate”.

Intrebat daca in viziunea sa premierul Nicolae Ciuca are o prestatie mai buna decat aceea a fostului premier Florin Citu, liderul USR a raspuns: „Nu pot sa vorbesc de prestatia unui premier care, haideti sa fim sinceri acum, domnul Ciuca a fost pus premier si cand ii pui intrebari politice, te trimite la liderii Coalitiei, pentru ca acolo se decid lucrurile. (…) Problema e in primul rand la felul in care nu functioneaza aceasta Coalitie sau cel putin nu da rezultate”.

Fiind intrebat daca este de parere ca premierul nu conduce cu adevarat Guvernul, Ciolos a spus: „Nu trebuie sa consider eu, vedem ca deciziile politice se iau in Coalitie. Premierul zice una, domnul Citu zice alta la un moment dat, domnul Ciolacu vine si el cu alte idei, asta vedem. Si vedem rezultatele, ca solutii pana acum la problemele cele mai importante nu am vazut prin decizii”.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

45 de morti intr-un accident de autobuz din Africa de Sud – o fetita de 8 ani, singura supravietuitoare

Peste 40 de persoane au murit dupa ce un autobuz a derapat de pe un…

5 minute ago

Liderul comunitatii Maori din Noua Zeelanda a cerut guvernului sa acorde balenelor aceleasi drepturi juridice ca si oamenilor

Liderul comunitatii indigene Maori din Noua Zeelanda, regele Tuheitia Potatau Te Wherowhero VII,  a cerut…

21 de minute ago

Aproape 40 de soldati sirieni, ucisi in urma unui atac israelian langa Alep. Armata israeliana nu comenteaza informatia

Cel putin 36 de soldati sirieni au fost ucisi intr-un atac israelian care a vizat…

35 de minute ago

Ministrul german de externe, Annalena Baerbock, considera ca Israelul trebuie sa renunte la controlul asupra Fasiei Gaza, dupa razboi

Ministrul german de Externe Annalena Baerbock a declarat joi ca Israelul ar trebui sa renunte…

50 de minute ago