Ciolos dezvaluie strategia murdara a PSD privind SALARIILE. Totul a fost un joc de imagine, PSD nu a dorit sa respecte legea

politica

Premierul Dacian Ciolos a acuzat, marti, intr-o conferinta de presa, ca PSD a incalacat legile in mod voit in privinta votului din Parlament legat de cresterile salariale. El a anuntat ca guvernul va ataca la CCR modificarile votate de PSD si aliatii sai.

„Daca s-ar fi dorit ca legea sa fie constitutionala, s-ar fi respectat principiul bicameralitatii. Ordonanta a trecut prin Senat fara modificari si a fost modificata substantial in Camera Deputatilor, fara ca Senatul sa fie consultat. Daca discutam doar despre aceste aspecte, daca intr-adevar s-ar fi dorit o modificare a OUG care sa fie aplicabila, s-ar fi incercat sa se tina cont minim de aceste prevederi.Daca s-ar fi dorit sa se faca aceste modificari, ar fi fost timp pentru o dezbatere reala si pentru a veni cu argumente consistente si neatacabile”, a declarat premierul.

„Nu se poate ca parlamentarii sa nu fi stiut de legea responsabilitatii fiscal bugetare care spune ca cu 6 luni inainte de alegeri nu mai pot fi votate majorari salariale”, a subliniat Ciolos.

El a evidentiat apoi riscurile cu care se vor confrunta bugetarii in urma adoptarii acestei legi.

„Inainte de alegeri se arunca in ochii salariatilor niste procente pentru cresteri salariale care nu intotdeauna se respecta. Asa cum a fost ea modificata, aceasta lege adanceste inechitatile salariale. Aceasta crestere a masei salariale decisa acum reduce marja pentru alte reforme in sanatate, in educatie. Votarea aceste modificari pericliteaza foarte mult posibilitatea de a adopta si de a aplica o lege a salarizarii unitare. O abordare populista, electorala a politicii salariale, fara o analiza in spate, risca din nou sa puna in pericol capacitatea parlamentului care vine sa adopte si sa aplice o lege a salarizarii unitare”, a mentionat premierul.

Intrebat cum califica amenintarile cu inchisoarea la adresa membrilor guvernului, lansate de Liviu Dragnea, Ciolos a raspuns: „Nu incadrez nicicum. Domnul ministru (Dragos Pislaru, ministrul Muncii -n.red.) a informat Parlamentul asa cum se cade, asupra impactului bugetar. Este treaba fiecaruia ca intrepreteze cum doreste. Insa treaba guvernului trebuie sa ramana una responsabila”.

„Suntem nevoiti sa cerem un control de constitutionalitate al acestei legi. (…) Controlul vizeaza doar legea care modifica ordonanta de urgenta”, este concluzia premierului.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: