Ciolos, discutii cu „colegii francezi”: „Decizia in cazul Kovesi a fost blocata politic de Guvernul PSD-ALDE”

politica

Presedintele PLUS, Dacian Ciolos, a declarat sambata ca procesul de selectie a unui procuror-sef european a fost blocat politic de Guvernul PSD-ALDE, iar acest proces trebuie deblocat tot politic.

„Lista scurta pentru desemnarea procurorului-sef european a fost rezultatul unui proces de selectie pe criterii de competenta si criterii profesionale. Din pacate, acest proces a fost blocat politic de Guvernul PSD-ALDE, astfel incat acest proces trebuie deblocat tot politic, pentru ca numirea respectiva sa se faca in primul rand pornind de la aceste criterii de competenta. Noi o sustinem in continuare pe Laura Codruta Kovesi, care este in fruntea listei scurte pentru desemnarea procurorului sef european si sunt convins ca in perioada imediat urmatoare din partea Parlamentului va exista confirmarea acestei sustineri si sunt convins ca vor aparea solutii importante si in Consiliul Uniunii Europene pentru ca procesul acestei desemnari sa poata fi finalizat”, a spus Ciolos intr-o conferinta de presa, citat de Agerpres.

El a precizat ca daca acest proces era lasat sa decurga pe baza concluziilor Comisiei de Selectie, care a luat acele decizii pe criterii de competenta si profesionalism, foarte probabil astazi am fi avut o decizie in ceea ce priveste desemnarea unui procuror sef european.

„Acea decizia a fost blocata atunci politic de Guvernul PSD-ALDE si acuma tot politic a trebuit sa intervenim in discutiile pe care le-am avut cu colegii nostri francezi, cu presedintele Frantei si cu partidul Renaissance, care este parte a grupului nostru politic, am dorit deblocarea cat mai rapida a acestui proces pentru o clarificare a pozitiei Frantei. Si aceasta clarificare e pe cale de a se produce si speram ca in urma aceste clarificari din partea Frantei sa aiba loc o aliniere intre pozitia Consiliului Uniunii Europene si pozitia Parlamentului, pentru un singur aliat”, a explicat Ciolos.

Mai mult despre: ,

Comentarii: