Ciolos ii da sah-mat lui Dancila: „Ma bucur ca recunoaste ca eu am o influenta la nivel european”

politica

Presedintele PLUS si lider al grupului Renew Europe, Dacian Ciolos, raspunde acuzatiilor premierului Viorica Dancila care sustine ca a contribuit la esecul numirii Rovanei Plumb in functia de comisar european, Ciolos spunand ca a actionat „in interesul Romaniei” si aratand ca in comisia JURI nu este membru niciun eurodeputat din Romania.

Dacian Ciolos a afirmat, luni seara, intr-o interventie telefonica la Digi 24, ca Viorica Dancila „a fost prevenita” de cateva saptamani ca exista riscul ca Rovana Plumb sa fie respinsa in urma audierilor pentru numirea comisarilor europeni.

„Oricat ar incerca dansa sa o dea pe patriotism si ca e impotriva Romaniei… Nu. Eu cred ca am actionat in interesul Romaniei, ferind Romania de o astfel de reprezentare in Comisia Europeana. Clar, Romania va avea o reprezentare in Comisia Europeana, dar nu putem merge cu oameni care fac jocuri”, a spus Dacian Ciolos, citat de news.ro.

El a adaugat ca unii colegi au spus ca Rovana Plumb „a mai fost in astfel de situatii”, in care ar fi luat bani de la o persoana, dupa care ar fi facilitat angajarea copiilor creditorului sau in Guvern.

„Oamenii aici au aflat de acel lucru si nu de la noi, de la colegii romani, ci au aflat pentru ca numai PSD-istii care stau cu capul in nisip au impresia ca nu-i vede lumea, isi imagineaza ca ei sunt izolati in Romania. Evident ca oamenii aici au ingrijorari pentru ca e vorba de Comisia Europeana, institutia care reprezinta executivul european si oamenii nu se joaca cu lucrurile astea. In Comisia juridica nu e niciun membru al Parlamentului European de nationalitate romana. Deci nu poate sa spuna doamna Dancila ca iar a tras sforile opozitia. Dar cand nu trage sforile opozitia sunt agenturile straine care actioneaza impotriva intereselor Romaniei, sau mai stiu eu cine. Totdeauna altiii sunt de vina, doamna Dancila nu vrea sa vada adevarul, privit in fata, curat si cu onestitate”, a spus Ciolos.

Acesta a precizat ca seful Comisiei Juridice, care face parte din Renew Europe, nu a votat pentru ca a vrut sa-si pastreze neutralitatea, aratand ca se poate verifica cine a votat.

Dacian Ciolos a aratat ca decizia a fost luata pentru ca Rovana Plumb nu a reusit sa-i convinga pe membrii Comisiei juridice de buna sa credinta.

„Normalitatea lor, din PSD, nu e si normalitatea la nivel european. Daca eu am influentat cu ceva lucrurile, si ma bucur ca doamna Dancila recunoaste ca eu am o influenta la nivel european, in interesul Romaniei, in interesul valorilor si principiilor pentru care noi am facut campanie”, a spus Dacian Ciolos.

Acesta a precizat ca in Romania mai este „de lucru” la legislatia care vizeaza conflictul de interese.

Premierul Viorica Dancila a declarat luni, dupa ce Comisia Juridica din PE a respins nominalizarea Rovanei Plumb pentru postul de comisar european, ca este vorba despre un conflict intre legislatia nationala si cea europeana, iar atitudinea comisiei a fost profund incurajata de opozitia din Romania in frunte cu presedintele Iohannis. Ea a anuntat ca va fi facuta o noua nominalizare. In ceea ce priveste invitatia la consultari facuta de presedintele Klaus Iohannis, a spus ca va merge de indata, acelasi ”de indata” aplicat de presedinte la recomandarea CCR privind numirea ministrilor interimari.

”Si sa nu uitam nici de lobby-ul negativ exercitat de liderul Grupului Europarlamentar Renew Europe, Dacian Ciolos, impotriva Romaniei. Sa nu uitam ca presedintele Comisiei JURI este membru al grupului condus de domnul Ciolos! Sa-l intrebam si pe domnul Dacian Ciolos ce demersuri a intreprins in acest sens si care este mai exact influenta dumnealui in ceea ce priveste decizia de astazi”, a declarat premierul.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: