Ciolos ii raspunde FERM cancelarului austriac: „Romania nu accepta AMENINTARI”

news

Premierul Dacian Ciolos a declarat vineri ca solidaritatea europeana in chestiunea migrantilor „nu poate fi castigata prin amenintari” si ca Romania face parte din categoria statelor care nu accepta amenintari pentru rezolvarea unor probleme care trebuie solutionate impreuna de statele europene.

Ciolos s-a referit la afirmatia de joi a cancelarului austriac Werner Faymann care nu a exclus consecinte financiare pentru acele state membre ale UE care nu coopereaza in cadrul eforturilor de a redistribui 160.000 de solicitanti de azil intre tarile Uniunii Europene.

„Nu s-a discutat acest lucru in Consiliu ieri, deci sunt declaratii, sa spun, personale ale dumnealui (cancelarului austriac — n.r.). Sigur, eu inteleg ca e nevoie de mai multa solidaritate si, din punctul asta de vedere, Romania a fost clara ca e solidara in anumite conditii, in conditiile in care se trateaza problema migrantilor la radacina, ca sa oprim acest flux migratoriu necontrolat. Insa eu, personal, nu cred ca solidaritatea poate fi castigata prin amenintari indiferent din partea cui ar veni si e clar ca facem parte din categoria statelor care nu accepta astfel de amenintari pentru a rezolva probleme pe care trebuie sa le rezolvam impreuna”, a spus Ciolos inainte de inceperea celei de a doua sesiuni de lucru a Consiliului European.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,


loading...

Comentarii: