politica

Ciolos il sustine pe Nicusor Dan. Acuza ca sindicatul PSD din STB actioneaza precum „mafiile siciliene”: „Ciolacu si Firea sa-l opreasca macar acum din actiunile ilegale pe colegul lor din PSD”

Presedintele USR Dacian Ciolos le-a solicitat, sambata, lui Marcel Ciolacu si Gabrielei Firea sa il „sa-l opreasca macar acum din actiunile ilegale pe colegul lor din PSD, sef de sindicat la compania de transport in comun din Bucuresti”. „Cetatenii nu pot fi luati prizonieri in razboaiele politice ale unor afaceristi de partid care jupoaie bugetele publice si, atunci cand sunt descoperiti, actioneaza ca mafiile siciliene”, a subliniat Ciolos.

„Le cer lui Marcel Ciolacu si Gabrielei Firea sa-l opreasca macar acum din actiunile ilegale pe colegul lor din PSD, sef de sindicat la compania de transport in comun din Bucuresti.

Daca nu o fac, inseamna ca isi asuma pe deplin solidar cu el consecintele nerespectarii legii si a unei hotarari judecatoresti, dar si ca refuza dreptul locuitorilor de a beneficia de un serviciu care este public si nu al camarilei PSD, dupa cum s-au obisnuit.

A mai fost un sindicalist pesedist la metrou care, ca o consecinta a unei actiuni ilegale, nu a ajuns bine, dupa ce ministrul USR Catalin Drula nu a acceptat santajul sau. Pentru ca cetatenii nu pot fi luati prizonieri in razboaiele politice ale unor afaceristi de partid care jupoaie bugetele publice si, atunci cand sunt descoperiti, actioneaza ca mafiile siciliene”, a transmis Ciolos, sambata seara.

Primarul Nicusor Dan a dat publicitatii un numar de telefon la care soferii si vatmanii care vor sa munceasca si sunt agresati de sindicalisti sa poata face sesizari.

„Salut decizia rezonabila a vatmanilor si a soferilor care respecta legea si hotararea instantei si ies la munca. Ii incurajez pe toti sa reia rapid activitatea si sa faca ceea ce e corect. Am primit deja la numarul de telefon 0800.800.868 reclamatii despre intimidari si agresiuni ale liderilor sindicali la adresa soferilor si vatmanilor care doresc sa munceasca. Multumesc politistilor ca reactioneaza imediat la sesizari si sunt sigur ca o vor face in continuare”, a scris Nicusor Dan, pe Facebook.

Primarul a subliniat ca nimeni nu are dreptul sa impiedice angajatii STB sa reia lucrul.

Sambata, Nicusor Dan a dat asigurari ca se va pastra confidentialitatea asupra celor care suna si ca Politia va interveni cu operativitate. Totodata, edilul anunta sprijin juridic pentru cei care se tem de eventuale repercusiuni din partea sindicatului.

„Vremea sindicalistului mafiot in Romania a apus si vremea sindicalistului de partid in Romania a apus si ce se intampla zilele astea este ultima zvacnire de sindicalism mafioto-politic. Faptul ca au fost soferi si vatmani care au inteles nebunia in care acest sindicat ii ducea e un semn de insanatosire”, a declarat Nicusor Dan.

„Cu cat persisti, cu atat e mai grav ceea ce faci. Salut faptul ca Parchetul a inceput urmarirea penala. Asta e un semn de sanatate pentru societatea romaneasca, pentru ca nu poti sa nu respecti o hotarare judecatoreasca”, a adaugat Nicusor Dan.

Primarul a spus ca sambata unii angajati ai STB au fost „intimidati si agresati”

„Acest lucru nu se poate intampla intr-un stat de drept si nu poate sa ramana fara urmari intr-un stat de drept. Am creat un numar unic 0800800868 pentru toti acei soferi si vatmani care vor sa iasa la munca si sunt impiedicati si amenintati de colegi ai lor. Contactul cu acest numar pastreaza confidentialitatea asupra persoanei care suna dar dam garantia ca politia intervine imediat ce se semnaleaza o fapta de agresiune sau amenintate”, a adaugat Dan.
Edilul a promis ajutor juridic pentru orice persoana care se teme de actiuni viitoare ale sindicatului.

”Eu sunt convins ca sindicatul asta isi traieste azi ultimele zile”, a adaugat primarul.

In ceea ce priveste autobuzul vandalizat a carui imagine a aparut pe internet, Nicusor Dan afirma ca are informatii conform carora politia a fost sesizata, el sustinand ca „e clar ca nu e un calator” persoana care a spart geamul de la usa de acces in mijlocul de transport in comun.

Dan a mai spus ca cei care au fost de serviciu si nu au iesit pe traseu la STB risca sa le fie desfacut contractul de munca.

Nicusor Dan a mai afirmat ca decizia instantei de judecata care a declarat ilegala greva sindicalistilor din STB a fost afisata in asa fel incat niciunul dintre salariati nu se poate prevala de faptul ca nu a cunoscut acest fapt, ei avand obligatia, conform contractului colectiv de munca, de a urmari informarile care se afiseaza la locul de munca.

Sindicalistii din Societatea de Transport Bucuresti protesteaza de trei zile si refuza sa iasa pe traseu, solicitand conditii mai bune de munca, majorari salariale si demisia directorului societatii, Adrian Crit. Protestul continua, desi exista o decizie a instantei prin care greva e declarata ilegala, iar angajatilor STB li se cere sa reia imediat lucrul.

Directorul STB si primarul general Nicusor Dan acuza ca protestul este unul politic, dat fiind ca liderul de sindicat Vasile Petrariu este consilier general PSD.

Sambata, au aparut informatii conform carora au existat soferi care au vrut sa iasa pe traseu, acestia fiind numiti ”tradatori” de catre colegii lor.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

Dan Voiculescu se da cu Firea. Sondaj la Antena 3, Piedone este trantit pe locul 2, de la 40% a fost adus la 28%

Antena 3 a prezentat, joi seara, un sondaj ARA din care rezulta ca Gabriela Firea…

4 ore ago

42 de persoane au fost evacuate in urma prabusirii unei strazi in Slanic. Situatia este in permanenta monitorizata

Peste 40 de persoane au fost evacuate, joi, din zona in care s-a surpat o…

7 ore ago

Prea stridenta! Un tribunal german dispune inlaturarea unei statui colorate dintr-un cimitir

De trei ani, o disputa intre comunitate si parintii unui tanar decedat din orasul german…

7 ore ago

„Rezultat final bun”: 130 de balene au fost salvate dupa ce au esuat pe o plaja din Australia de Vest. Cel putin 28 au murit

O operatiune dramatica de salvare a vietii a peste 100 de balene-pilot esuate pe o…

7 ore ago

Carti care contin arsenic, izolate la Biblioteca Nationala a Frantei

Patru carti au fost izolate in Biblioteca Nationala a Frantei din cauza ingrijorarii ca ar…

7 ore ago