Ciolos, in razboi cu Drula si Orban in ziua Congresului USR: „Sunt satul de politicienii care devin luptatori din oportunism”

politica

Dacian Ciolos, resturi, Schengen, Marcel Ciolacu

Dacian Ciolos, fost presedinte al USR, a reactionat la scurt timp dupa ce Ludovic Orban l-a acuzat, un cadrul congresului de sambata al USR, ca „a tras cel mai tare” ca el sa nu mai fie sustinut de PNL ca prim-ministru iar apoi „a dat bir cu fugitii”.

„Pe domnii Orban si Drula ii deranjeaza enorm plecarea mea din USR si opiniile politice pe care le exprim (moderat si cu jumatate de voce, ca sa nu deschid o discutie problematica pentru ei). Ce nu vad sa ii deranjeze este distrugerea unei coalitii si iesirea in aplauze de la o guvernare care ar fi trebuit sa reformeze Romania.

Amandoi lupta astazi impotriva propriilor greseli pe care incearca sa le puna in seama altora pentru a nu-si asuma propriile decizii.

Am facut si eu greselile mele. Dar daca domnii Drula si Orban nu si le asuma pe ale lor, nu vom avansa in asanarea politicii romanesti.

Problema coalitiei cu PNL din 2020 nu era ca Ludovic Orban nu era bun de premier.

Problema era ca si Florin Citu s-a dovedit la fel de slab si problematic cum se dovedise a fi si Ludovic Orban.

Faptul ca Ludovic Orban e in opozitie astazi nu e o consecinta a convingerilor sale, ci o conjunctura politica. Daca ar fi primit ce voia, astazi Ludovic Orban n-ar mai fi asa de vehement si radical. Sunt satul de politicienii care devin luptatori din oportunism.

Oamenii insa cred ca sunt satui de astfel de dispute, de impunsaturi si de explicatii.

Eu le urez sincer celor doi sa faca lucruri bune pentru Romania impreuna, sa focalizeze cat mai putina energie spre ponegrirea altora si cat mai multa pentru a construi. Astfel, toate povestile astea nu vor mai conta decat pentru cei pasionati de cancan politic”, a scris Ciolos pe Facebook.

Ludovic Orban l-a acuzat pe Ciolos, la Congresul USR, ca „a dat bir cu fugitii” dupa ce a fost ales in fruntea USR.

„Nu-s suparat pe cei care au luat decizia sa-l sustina pe Florin Citu si nu pe mine ca premier, mai ales ca stiu faptul ca cel care a tras cel mai tare in aceasta directie nu mai este, in prezent, in USR. Voi l-ati ales, iar el a dat bir cu fugitii. Acum nu mai recunoaste nici ca el e cel care i-a determinat pe niste europarlamentari sa faca un partid nou. Acum zice ca n-are nicio legatura cu aceasta constructie politica”, a spus Ludovic Orban.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: