Ciolos intra peste SEFIMEA din institutii. Directorii platesc sume uriase pentru masinile de serviciu

news

Seful Corpului de Control al premierului Dacia Ciolos, Valentin Mircea, afirma ca „sute de mii de directori, sefi de birouri, de departamente si servicii din toate institutiile publice ale statului au dreptul, si in multe cazuri, si beneficiaza de masina de serviciu”.

Mircea a dezvaluit ca, in prezent, se desfasoara un amplu control la Sucursala transporturi auto a RA-APPS, dupa ce Guvernul a descoperit ca se cheltuiesc sume mari din buget pentru a plati masinile de serviciu ale demnitarilor. Peste 100 de euro pe zi, pentru fiecare masina in parte, a dezvaluit seful Corpului de Control al Premierului.

„Demnitarii au autoturisme de serviciu pe care le pune la dispozitie RA-APPS contra unui pret lunar. Iar premierul a vazut la un moment dat pretul pe care Guvernul il platea pe zi pentru masina plus sofer catre RA-APPD, un pret foarte mare undeva la peste 100 euro pe zi. Este o cifra la fel de greu de estimat in acest moment (numarul soferilor n.red).

Ganditi-va ca parcul administratiei publice este mult mai numeros decat era acum 10-15 ani pentru ca exista o crestere a personalului, exista entitati noi create, cuprinde zeci sau sute de mii de persoane care pot fi indreptatite la o masina de serviciu. Vorbim de sefi de institutii, directori. Sunt administratii in care coboara acest drept chiar si la nivele mai jos si atunci daca luam numarul de persoane care ar putea fi indreptatite sau se cred putem vorbi de sute de mii de autoturisme”, a spus Valentin Mircea la Digi24.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: