Ciolos, ironic: „Daca Ciolacu invata engleza repede, pana in vara, ar avea sanse mai mari decat Iohannis sa preia sefia Consiliului European”

politica

Europarlamentarul REPER Dacian Ciolos a declarat, intr-o intalnire cu jurnalistii romani la Strasbourg, ca si-ar dori ca presedintele Klaus Iohannis sa ajunga presedintele Consiliului European. El a afirmat si ca premierul Marcel Ciolacu ar avea sanse mai mari sa preia sefia Consiliului, dat fiind ca, in cazul in care Comisia Europeana va fi condusa de un candidat din familia PPE, socialistii ar revendica functia de presedinte al Consiliul European. ”Daca invata repede engleza, pana in vara, poate si dansul sa aiba o sansa”, a tinut sa precizeze Ciolos.

”Eu mi-as dori ca domnul Iohannis sa ajunga presedinte al Consiliului European. N-o zic neaparat in gluma, poate ca domnul Ciolacu ar avea sanse mai mari decat domnul Iohannis, pentru ca e socialist. Daca presedintia Comisiei Europene va fi asigurata de o candidata de la populari (Ursula von der Leyen – n.r.), atunci socialistii ar putea avea pretentia mai mare la presedintia Consiliul European. Domnul Ciolacu, fiind prim-ministru si de la socialisti, daca invata repede engleza, pana in vara, poate si dansul sa aiba o sansa”, a spus Dacian Ciolos, intr-o intalnire cu jurnalistii romani la Strasbourg, citat de news.ro.

Conform unor informatii aparute in spatiul public, in PNL a fost discutata varianta in care functia de presedinte al Consiliului European ar putea fi preluata de presedintele Klaus Iohannis, actualul ocupant, Charles Michel, anuntandu-si intentia de a candida pentru Parlamentul European.

In acest caz, ar urma o demisie a presedintelui Iohanis, in luna iunie, inainte de incheierea mandatului la Cotroceni, iar, conform Constitutiei, postul ar fi ocupat, interimar, de presedintele Senatului, liderul liberal Nicolae Ciuca.

Presedintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, a afirmat recent ca nu are detalii referitoare la o eventuala demisie a presedintelui Klaus Iohannis pentru a prelua functia de presedinte al Consiliului European.
”Mai putin important este numele. Faptul ca un roman ajunge presedintele Consiliului European, pentru mine este o mandrie”, sustine el.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: