Ciolos l-a anuntat pe noul ministru de Interne: „Este un CIVIL, pentru echidistanta si echilibru”

news

Dragos Tudorache, seful Cancelariei prim-ministrului, preia conducerea Ministerului Afacerilor Interne. Anuntul a fost facut de premierul Dacian Ciolos.

„Vreau sa va anunt ca am analizat zilele acestea situatia de la MAI (…). Toba este un profesionist, sper sa isi clarifice cat mai repede situatia (…). Data fiind situatia, am analizat intr-o prima faza si un interimat. Am hotarat sa nu merg cu un interimat (…). O sa merg cu o propunere definitiva. (…) Am hotarat sa merg cu un civil. (…)

N-am avut prea multe de ales, pentru ca e greu sa convingi pe cineva din afara sa vina pentru patru luni. (…) Il propun pe Dragos Tudorache, seful de Cancelarie de la Guvern. Dansul nu va candida la alegeri, va ramane pana la sfarsitul mandatului dupa care mi-a spus ca intentioneaza sa isi vada de treaba. Una dintre prioritatile guvernului este sa organizeze alegerile cat mai echidistant si cat mai bine”, a anuntat premierul Dacian Ciolos intr-o declaratie de presa sustinuta la Palatul Victoria.

Nominalizarea sefului Cancelariei premierului vine ca urmare a demisiei lui Petre Toba de la conducerea Ministerului Afacerilor Interne, dupa ce procurorii DNA au cerut aviz presedintelui pentru inceperea urmaririi penale pe numele ministrului in dosarul privind fapte de coruptie la DIPI.

Tudorache a mai fost ministru interimar, dupa demisia lui Marius Bostan din functia de ministru al Comunicatiilor si pentru Societatea Informationala.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: