Ciolos, mesaj catre USR: „Sa vorbim de viitor, fara ranchiuna, fara suparare, fiecare face politica asa cum crede de cuviinta”

politica

Dacian Ciolos, resturi, Schengen, Marcel Ciolacu

Europarlamentarul Dacian Ciolos, fost presedinte USR, a declarat ca partidul pe care tocmai l-a parasit ”este faramitat de mult timp”, iar infiintarea REPER nu duce la faramitarea dreptei. Ciolos afirma ca in noul partid nu intentioneaza sa candideze pentru o functie conducere.

”Partidul (USR – n.r), din pacate, e faramitat de mult timp. Trebuie sa o recunosc: chiar si dupa fuziune, spiritul acesta de tabere si tendinta unei grupari din partid sa controleze tot partidul a continuat”, a declarat Ciolos, la Euronews Romania, citat de news.ro.

Acesta afirma ca ”deciziile importante de reformare a partidului dupa fuziune au fost blocate de o majoritate, in Biroul National”.

”Partidul, din punctul meu de vedere, s-a indepartat – prin felul in care a functionat – de la valorile, principiile pentru care eu, cel putin, am intrat in politica. Important, de acum inainte, este sa vorbim de viitor, fara ranchiuna, fara suparare, fiecare face politica asa cum crede de cuviinta. Nu mi-am dorit si nu imi doresc puterea de dragul puterii. In noul partid, nu intentionez sa candidez pentru o functie conducere”, a mai precizat Ciolos.

Europarlamentarii Ramona Strugariu, Dragos Pislaru, Alin Mituta, Dragos Tudorache si Dacian Ciolos au renuntat, in 31 mai, la calitatea de membri ai USR si au declansat infiintarea unei noi formatiuni politice Reinnoim Proiectul European al Romaniei (REPER).

Cei cinci raman afiliati grupului Renew Europe din Parlamentul European.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: