politica

Ciolos, mesaj hotarat: „Nu iesim de la guvernare. O sa muriti cu noi de gat aceia care rezistati la reforme”

Copresedintele USR PLUS Dacian Ciolos a declarat, sambata, ca formatiunea nu va iesi de la guvernare, transmitand ca trebuie pus capat ideii existentei de tabere interne, care abia asteapta sa se lupte intre ele si sa inceteze excluderile si sanctiunile indreptate impotriva celor care contesta.

Ciolos a spus la prezentarea in Comitetul Politic al USR PLUS a candidaturii sale pentru functia de presedinte al formatiunii ca alegerile interne nu sunt o competitie „pe viata si pe moarte”, ci sunt doar o etapa care are ca scop cresterea partidului.

„Ne aflam intr-un moment de cotitura pentru viitorul Romaniei, insa nu cred ca este momentul de festivisme. Deocamdata nu avem nimic de sarbatorit, chiar daca am obtinut niste victorii de etapa importante. Am incheiat prima etapa politica a acestei constructii care ne-a adus impreuna si am incheiat-o cu cateva rezultate remarcabile. Am reusit sa fim la guvernare si sa demonstram ca avem forta, solutii pentru viitor. Nu este suficient, pentru ca situatia politica nu ne permitem sa facem ceea ce ne-am propus si invatam sa lucram intr-o coalitie”, a afirmat Dacian Ciolos.

El a adaugat ca trebuie pus capat ideii de tabere si factiuni in partid.

„Suntem un partid care a confirmat ca poate si trebuie sa le arate cetatenilor ca poate mai multe de 20-25% la votul la urmatoarele alegeri parlamentare. Pana atunci insa e nevoie sa ne asiguram ca suntem in partid puternic, un partid mare, un partid cu resurse umane si un partid conteaza nu doar prin voturile pe care le aduna, ci conteaza si prin oamenii pe care ii pune in fata. Si aici trebuie sa recunoastem ca avem inca nevoie in partid de mecanisme prin care sa ne asiguram ca toti oamenii pe care ii punem in fata sunt oameni cu competenta si sunt oameni cu pregatire pentru posturile pe care le ocupa si pentru asta cred ca trebuie sa punem capat ideii de tabere si de factiuni interne care abia asteapta sa se lupte intre ele”, a subliniat Ciolos.

Copresedintele USR PLUS a mentionat ca trebuie sa inceteze si excluderile si sanctiunile care sunt indreptate impotriva celor care contesta.

„E normal sa ai opinii diferite si la fel de normal sa poti sa le exprimi atunci cand sunt opinii care pot sa ajute la constructia partidului si nu cred ca trebuie sa ne fie teama sa ascultam acele opinii. E normal sa avem si opinii diferite care ne pot ajuta sa adunam oamenii din societate in jurul nostru, pentru ca si in societate exista idei si optiuni diferite si atunci, daca noi avem pretentia ca vrem sa fim un partid mare si sa adunam oamenii in jurul nostru, trebuie sa dam posibilitatea sa se exprime acele idei in partid. Si pentru asta cred ca trebuie sa incetam cu excluderile si cu sanctiunile care sunt indreptate impotriva celor care contesta si sa invatam sa ne ascultam unii pe ceilalti. Ca sa fim un partid mare trebuie sa ii respectam pe cei invinsi si sa ii sustinem pe cei invingatori sa poata sa isi duca mandatul la bun sfarsit. Impreuna putem face un partid mare si puternic, daca intelegem ca alegerile interne nu sunt o competitie pe viata si pe moarte si sunt doar o etapa care are ca scop sa creasca partidul”, a aratat liderul USR PLUS, citat de Agerpres.

Ciolos a mai spus ca USR PLUS nu va iesi de la guvernare.

„Prin ceea ce facem acum punem bazele viitoarei guvernari, pentru care vom cere mandatul in 2024. Pana atunci insa, suntem datori sa facem tot ce ne sta in putinta sa ne indeplinim promisiunile care ne-au dus in aceasta coalitie si pentru asta trebuie sa inlaturam definitiv ipoteza pe care incearca sa o acrediteze unii, si anume, ca suntem doar un copil razgaiat, care stie doar sa se certe, stie doar sa critice si care nu are maturitatea sa faca lucruri.

Deci, nu iesim de la guvernare. O sa muriti cu noi de gat aceia care rezistati la reforme, pentru ca e momentul ca Romania sa fie reformata. Suntem parteneri in coalitie, dar acest parteneriat nu a fost facut doar ca o intelegere pentru a imparti posturi, ci am acceptat acest parteneriat ca sa schimbam Romania si asta va fi USR PLUS in coalitia de guvernare.

Stiu ca PSD probabil si-ar dori sa ne vada plecati pentru a putea santaja PNL intr-o guvernare minoritara, care apoi in 2024 sa-i aduca la guvernare. Am mai vazut strategii si tactici din acestea. Probabil ca si o parte din PNL ne-ar vrea plecati, sa ne scoata tapi ispasitori si sa scape de stresul pe care il au cu noi, dar nu plecam nicaieri”, a precizat Ciolos.

Potrivit acestuia, USR PLUS trebuie sa puna presiune permanenta pe coalitie pentru ca reformele sa fie aplicate.

„In coalitie negociem ca sa construim, si nu negociem si nu am negociat ca sa distrugem. Va cer votul pentru a construi un partid care din diversitate si din diferenta de opinii sa se intareasca, un partid care din dezbaterile interne sa arate ca poate sa faca loc mai multor idei care se exprima in societatea romaneasca, un partid care nu doar sa ceara transparenta din partea autoritatilor statului, ci sa fie transparent el insusi, un partid in care majoritatea sa nu mai domine minoritatea si diferitele idei sa se poata exprima”, a afirmat Dacian Ciolos.

Comitetul Politic al USR PLUS s-a reunit sambata, la Teatrul National din Bucuresti, pentru prezentarea candidaturilor la presedintia formatiunii si pentru componenta Biroului National. In cursa pentru presedintia USR PLUS s-au inscris vicepremierul Dan Barna, europarlamentarul Dacian Ciolos, copresedinti ai formatiunii, si senatorul Irineu Darau.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Din lac in put: separatistii au pierdut alegerile regionale din Catalonia, socialistii sunt pe primul loc

Partidele separatiste, care conduc Catalonia de un deceniu, au pierdut duminica majoritatea in parlamentul regional,…

3 minute ago

Miscarea neasteptata la Moscova, Putin l-a inlocuit pe Soigu, ministrul Apararii. Noul ministru este un civil

Presedintele rus Vladimir Putin a propus duminica un nou ministru al Apararii, nominalizandu-l pentru aceasta…

9 ore ago

Germania isi extinde influenta, trimite doua nave de razboi in apele Asiei. „Comportamentul agresiv” al Chinei, principala cauza a misiunii

O fregata germana si o nava de aprovizionare de lupta au plecat saptamana aceasta din…

11 ore ago

Aventurile unui infractor deghizat in femeie in Capitala, cum a reusit sa pacaleasca si sa jefuiasca mai multi pensionari – Video

Politia a dat publicitatii detalii despre cum un individ de 52 de ani, din Ialomita,…

9 ore ago

Ciolacu sustine ca „din octombrie nu o sa mai avem vize cu SUA”. Se lauda ca tot el a bagat Romania in Schengen

Premierul PSD Marcel Ciolacu a sustinut, duminica seara, ca romanii nu vor mai avea nevoie…

9 ore ago