politica

Ciolos, niciun pas in spate: „Nu ne intoarcem la guvernare decat in conditiile deja expuse: alt premier si calendar clar de reforme”

Copresedintele USR PLUS Dacian Ciolos reitereaza duminica seara ca formatiunea nu se intoarce la guvernare decat in conditiile deja expuse – alt premier si calendar clar de reforme.

„Nu am discutat nimic cu Florin Citu sau cu cineva din conducerea PNL dupa congresul lor. Nu ne intoarcem la guvernare decat in conditiile deja expuse: alt premier si calendar clar de reforme. Consider declaratiile liberalilor o incercare ridicola de influentare a alegerilor din USR PLUS”, a scris Ciolos pe pagina sa de Facebook.

Presedintele PNL, Florin Citu, afirma ca USR PLUS poate reveni la masa negocierilor doar daca „rupe alianta cu AUR si alianta tacita cu PSD”.

„Daca USR PLUS ramane in alianta cu AUR si PSD ca sa voteze o motiune impotriva Guvernului pe care il conduc, atunci nu putem sa mai discutam”, a spus Citu, dupa ce a votat la Consiliul National al PNL.

El a fost intrebat daca exista posibilitatea ca Guvernul sa aiba un numar redus de ministere.

„Este o posibilitate. Eu intotdeauna cred intr-un stat suplu, mai putine ministere si mai putini secretari de stat”, a mentionat Citu.

Despre o eventuala reimpartire a ministerelor, el a precizat: „Le luam pe rand – intai sa avem parteneri de discutie, dupa aceea vedem cum le asezam, dar mai intai partenerii nostri de discutie sa renunte la alianta cu AUR si PSD. Daca nu renunta, exista alte planuri. Eu va spun ca vom avea un Guvern si voi face tot ceea ce este posibil ca sa avem un Guvern functional. Eu nu voi lasa Romania fara un Guvern”, a subliniat Florin Citu.

Potrivit liderului PNL, nu este nevoie de racolari in Parlament, pentru ca sunt si oameni responsabili, inclusiv de la USR.

De asemenea, Citu a spus ca sunt ministri din USR PLUS carora le-a propus sa ramana in Guvern, dandu-l ca exemplu pe Cristian Ghinea.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Georgia sugereaza ca ar putea anula legea „agentilor straini” in schimbul unui pachet de sprijin economic si de securitate de la Washington

Legea „agentilor straini” care a scos sute de mii de oameni pe strazile din Tbilisi,…

10 ore ago

Micile state insulare saluta decizia Tribunalului International pentru Dreptul Marii: Gazele cu efect de sera constituie poluare marina

Tribunalul International pentru Dreptul Marii a decis, marti, ca gazele cu efect de sera constituie…

10 ore ago

Spania isi recheama permanent ambasadorul din Argentina. Presedintele sud-american Milei reactioneaza: „Tampeniile unui socialist arogant”

Spania a anuntat ca isi retrage definitiv ambasadorul din Argentina ca urmare a disputei diplomatice…

10 ore ago

Israelul da inapoi in privinta confiscarii echipamentul de transmisiune live ale Associated Press

Autoritatile israeliene au confiscat marti o camera si echipamentul de transmisiune video ale Associated Press,…

10 ore ago

Site-ul presedintiei Macedoniei de Nord a eliminat numele constitutional al tarii, revenind la abrevierea MK sau simplu, Macedonia

Site-ul oficial al presedintiei Macedoniei de Nord a eliminat referintele la numele constitutional al tarii…

10 ore ago