Ciolos nu cauta sa profite: „Premierul considera ca nu e cazul sa se plimbe cu barca prin zonele inundate”

news

Purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu, a anuntat ca premierul Ciolos nu se va „plimba cu barca prin zonele inundate”.

„Premierul considera ca nu e cazul sa se plimbe cu barca prin zonele inundate pentru a-si arata implicarea intr-un procesc complicat si tragic, atata vreme cat la nivelul Ministerului Afacerilor Interne activitatea se desfasoara in bune conditii”, a declarat purtatorul de cuvant al Guvernului Dan Suciu.

In 2014, cand au fost inundatii in Teleorman, fostul premier Victor Ponta a mers cu o barca penumatica trasa, prin apa de mica adancime, de sase lucratori ISU.

Dan Suciu a precizat ca a existat o actiune de supraveghere, coordonare si de implicare directa prin mii de angajati ai Ministerului Afacerilor Interne, la nivelul Ministerului Afacerilor Interne. De asemenea, premierul a cerut Ministerului de Interne, Ministerul Dezvoltarii Regionale, Ministerul Agriculturii si Ministerul Mediului sa se implice in evaluarea pagubelor.

Potrivit unei informari a Ministerului de Interne, la nivel national au fost afectate 374 de localitati din 31 de judete, cele mai dificile situatii fiind inregistrate in Bacau, Harghita, Neamt si Vrancea. Peste 4.850 de pompieri, politisti si jandarmi au intervenit zilnic pentru limitarea efectelor inundatiilor si viiturilor. In cadrul misiunilor, au fost evacuate preventiv 133 de persoane din zonele inundate, iar 76 de persoane au fost salvate din situatii de risc. Cu toate eforturile depuse, doua persoane in varsta de 49 de ani, respectiv 73 de ani, si-au pierdut viata in viituri produse pe raza judetelor Bacau si Vrancea.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: