Ciolos: „PSD, in doar cateva luni de guvernare, a reusit sa puna biruri mai mari ca sa acopere incompetenta”

politica

Dacian Ciolos, REPER, majoritate proeuropeana, Parlamentul European, marja de eroare

Europarlamentarul Dacian Ciolos a atras atentia, sambata, ca in lipsa unei constructii politice credibile si in contextul lipsei increderii in politicieni, multi romani sunt atrasi de „minciunile populiste” si de „atitudinile extremiste”.

„In lipsa increderii in politica si in politicieni, in lipsa performantei statului si de multe ori dezgustati de politica, tot mai multi romani pleaca urechea la minciuni populiste si la atitudini extremiste. Lipseste din societate mediatorul credibil, dar un mediator intre politica, societatea civila si mediul antreprenorial, nu doar un mediator intre partide”, a declarat, sambata, Dacian Ciolos, in cadrul evenimentului „Renew Europe” despre viitorul Romaniei europene, organizat de REPER.

El a aratat ca o constructie politica „mai larga si credibila” va da speranta oamenilor ca lucrurile se pot face altfel si ca exista o alternativa la „incompetenta si la extremism”.

„Obiectivul, din punctul meu de vedere, este clar – oamenii activi din Romania care nu vor sa intre intr-un partid si n-au de gand sa faca politica, dar ar vrea sa lucreze pentru Romania – trebuie sa poata contribui la proiectul de viitor al Romaniei. (…) Alegerile prezidentiale sunt abia la sfarsitul anului viitor, (…) dar cred ca inainte de a vorbi de candidaturi la prezidentiale, e nevoie de un proiect de unitate si de colaborare intre noi cu societatea civila si mediul antreprenorial. (…) Ruptura dintre societate si partide este una evidenta si acolo trebuie sa actionam in primul rand, inainte de a construi un proiect pentru Romania”, a adaugat Ciolos, citat de Agerpres.

In opinia sa, conditia esentiala pentru ca Romania sa fie condusa cu seriozitate este ca societatea civila si mediul antreprenorial sa fie implicati in dezbaterile despre viitor, sa fie intrebati, consultati.

„Insa foarte multi romani nu mai vor sa auda de politica. Cu multi dintre oamenii astia am discutat lucruri legate de dezvoltarea locala, de legislatia de la Bruxelles, dar nu vor sa auda de politica si de partide. Prefera sa faca singuri ce pot pentru ei si pentru cei in nevoie, sa se descurce cum pot, pentru ca de multe ori lucrurile bune nu le fac cu ajutorul autoritatilor locale sau al alesilor locali”, a punctat fostul premier.

Dacian Ciolos a mai spus ca acesti oameni nu mai au incredere ca cei care conduc tara astazi o fac bine si o fac in interesul lor, apreciind ca „au toate motivele de neincredere”.

„Ne uitam la ce a facut PSD doar in cateva luni de guvernare, la cum a reusit sa puna biruri mai mari ca sa acopere incompetenta care a creat gauri in bugetul de stat sau balbele de tot felul pe decizii pe care ba le iau, ba nu le iau si creeaza ceea ce e cel mai nociv pentru mediul antreprenorial: impredictibilitate, incapacitatea de a se proiecta pe termen mediu si pe termen lung. Si atunci ce sa inteleaga omul care munceste, antreprenorul sau agricultorul dintr-o asemenea neseriozitate, ce sa inteleaga profesorii care fac greva, carora li se promit cresteri salariale si nu se intampla nimic?”, a aratat europarlamentarul.

Potrivit acestuia, „prin realism si pragmatism” se poate construi o alternativa la ceea ce nu functioneaza astazi in politica

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: