Ciolos pune piciorul in prag, a cerut DEMISIA ministrului Culturii. Iata motivele

politica

Premierul Dacian Ciolos i-a cerut demisia ministrului Culturii Vlad Alexandrescu, principala cauza fiind proasta gestionare a scandalului de la Opera Nationala Bucuresti.

Este al treilea ministru care demisioneaza intr-o singura luna din Cabinetul condus de Ciolos, dupa Ana Costea de la Ministerul Muncii si Anca Raducu de la Ministerul Fondurilor Europene.

Inainte ca Dacian Ciolos sa puna piciorul in prag, demisia ministrului Culturii a fost ceruta de mai multe voci din lumea artistica. Actorul Ion Caramitru, care este si presedintele Uniunii teatrale din Romania (UNITER), i-a transmis luni o scrisoare prim-ministrului, in care, in numele Senatului UNITER, a cerut demisia lui Vlad Alexandrescu pentru proasta gestionare a situatiei de la Opera Nationala.

„Va inaintam, alaturat, scrisoarea adresata domnului Vlad Alexandrescu (…) prin care ii cerem demisia pentru gravele si repetatele incalcari – inclusiv prin Ordinul ministrului Culturii nr. 279912015 – ale prevederilor Legii privind managementul institutiilor publice de cultura.

Avand in vedere aceste incalcari, refuzul ministrului Culturii de a-si modifica propriul ordin care adauga la lege, comportamentul discretionar si abuziv fata de managerii unor institutii de cultura, situatia conflictuala, fara precedent, pe care a creat-o si intretinut-o la Opera Nationala din Bucuresti, va solicitam, public, stimate domnule prim-ministru, sa il demiteti pe domnul Vlad Alexandrescu din functia de ministru al Culturii din cabinetul pe care, cu onoare, il conduceti”, se arata in scrisoarea adresata lui Ciolos.

Opera Nationala Bucuresti se afla in centrul unui scandal de cateva saptamani in care sunt implicati dirijorii Vlad Conta si Tiberiu Soare (care reprezinta noua conducere) si balerinul Johan Kobborg, care avea atributii de coordonare a Companiei de balet.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: