politica

Ciolos pune punctul pe i: „Sunt curios sa vad ce va mai ramane din PNL. Constat ca liberalismul a disparut in PNL”

Presedintele USR, Dacian Ciolos, este de parere ca „liberalismul a disparut in PNL” si afirma ca USR va „contura” ideea de liberalism „impreuna cu ce a mai ramas din PNL”. Ciolos explica decizia USR de a nu participa la consultari cu presedintele Klaus Iohannis, aratand ca nu se pune problema de consultari atunci cand o majoritate este deja formata.

Dacian Ciolos l-a criticat pe Marcel Ciolacu pentru referirile sale publice la ideea de „oameni de stat”.

„M-a facut sa zambesc un pic declaratia domnului Ciolacu cu oameni de stat. Oameni de stat care din prima zi au inceput sa-si imparta inclusiv companiile de stat care ar trebui conduse de oameni competenti, selectati prin concursuri, oamenii de stat intre ghilimele, au intrat la guvernare cand e rost de bani, pentru ca vine PNRR-ul si cum sa lase pe altii sa imparta banii si sa imparta sinecurile. Macar sa aiba modestia sa nu vorbeasca de oameni de stat, pentru ca aici e vorba de orice, numai de oameni de stat nu. Sau oameni de stat la stat, care sa adune bani, sa adune sinecuri, sa adune functii pentru cei din partid, indiferent unde e posibil lucrul acesta”, a afirmat Dacian Ciolos, luni seara, la B1 Tv.

Presedintele USR a declarat ca PNL a pierdut din negocierile pentru formarea noii coalitii, el aratand ca in afara de un premier „pe care l-a impins in fata domnul Iohannis” liberalii au pierdut ministere importante, precum cel al Finantelor Publice sau alte ministere cu bugete mari „de care s-au tot plans ca au fost la USR” si care acum sunt la PSD.

„Eu sunt curios sa vad ce va mai ramane din PNL, cum o sa-si puna in aplicare politicile liberale, intre ghilimele. Din pacate, constat ca liberalismul a disparut in PNL. O sa-l conturam noi, la USR, impreuna cu ce a mai ramas din PNL, ca sa venim cu o propunere alternativa pentru 2024”, a adaugat Ciolos, citat de news.ro.

El este de parere ca „insasi conducerea PNL-ului a dat in partid prin felul in care a ales sa conduca aceste negocieri”, aratand ca negocierile cu PSD nu sunt nici in interesul Romaniei si nici macar in interesul liberalilor.

Dacian Ciolos a precizat si de ce nu a mers USR la consultari cu presedintele Klaus Iohannis: „Pai cand se stia deja care e guvernul, care va fi premierul, care e majoritatea, asta nu mai sunt consultari”.

„Astazi nu au mai fost consultari, a fost o consfintire a unei cumetrii pe care domnul presedinte a nasit-o. (…) Consultari le-a tinut cu presedintii partidelor care au format majoritatea, astazi nu mai erau consultari si ce am avut noi de spus sustinatorilor nostri, alegatorilor, am spus-o, nu mai era nevoie sa mergem acolo pentru ca decizia era luata deja”, a adaugat Ciolos.

Intrebat daca USR isi reproseaza ceva in legatura cu faptul ca s-a ajuns in situatia politica actuala, presedintele Dacian Ciolos a raspuns ca asocierea cu PSD „este o alegere a PNL-ului”, amintind ca USR a fost dispusa sa refaca alaturi de PNL si UDMR coalitia de dreapta.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Controversatul sociolog Mirel Palada, condamnat cu suspendare pentru a refuzat sa i se masoare alcoolul din sange. El va face si munca in folosul comunitatii, in cimitire

Sociologul Mirel Palada, cunoscut pentru opiniile si atitudinile sale scandaloase, a fost condamnat definitiv de…

43 de minute ago

Bataie ca-n filme in parlamentul din Taiwan. Un deputat din opozitie a furat un proiect de lege care urma sa fie votat si a fugit cu el – VIDEO

Legislatorii puterii si ai opozitiei din Taiwan s-au implicat vineri in incaierari fizice si atacuri…

2 ore ago

Pelerinajul de Rusaliile catolice de la Sumuleu Ciuc. Unii pelerini au facut peste 1000 de kilometri

Numeroase grupuri de pelerini se indreapta, sambata dimineata, spre Sumuleu Ciuc, pentru a participa la…

13 minute ago

Bagheta frantuzeasca sarbatorita in Franta cu o emisiune de timbre cu miros

Aproape 600.000 de marci postale cu miros, create pentru a celebra bagheta frantuzeasca artizanala au…

48 de minute ago

ELCEN: „Falimentul RADET este rezultatul exclusiv al deciziilor gresite luate de Gabriela Firea in timpul mandatului sau de primar general”

Electrocentrale Bucuresti S.A. (ELCEN), companie aflata in sublordinea Ministerului Energiei, a transmis un comunicat de…

58 de minute ago