Ciolos ramane FERM. Declaratii la Paris: „Romania nu accepta impunerea de COTE de refugiati”

news

Premierul Dacian Ciolos a declarat intr-un interviu oferit televiziunii de stiri France 24, in timp ce se afla intr-o vizita la Paris, ca Romania isi mentine pozitia de a nu accepta cote obligatorii de primire a refugiatilor.

„Romania a spus clar ca nu se poate concepe un mecanism automat de distribuire a migrantilor, pe baza unor cote obligatorii, ca acest mecanism trebuie sa ramana voluntar si ca, in functie de posibilitatile de asimilare si integrare a acestor migranti, Romania poate face eforturi alaturi de celelalte state, dar eforturi care pot fi facute in mod real. Ne mentinem aceasta pozitie”, a spus Ciolos la France 24.

Intr-un interviu publicat duminica, cancelarul german Angela Merkel le-a cerut partenerilor europeni sa-si respecte angajamentele asumate la ultimul summit european pentru a face fata crizei refugiatilor, relateaza duminica EFE.

„Sper sa punem in practica pas cu pas ceea ce au agreat cele 28 de tari membre ale UE la ultimul summit. Putem depasi aceasta provocare doar impreuna”, a declarat Merkel intr-un interviu publicat duminica de Bild am Sonntag.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,


Comentarii: