Ciolos raspunde elegant PSD-ului, care-l acuza ca „nu lucreaza in interesul romanilor”: „Facem lucruri cu consistenta”

news

Guvernul va actiona pentru o schimbare durabila, de mentalitate, nu ca sa obtina rezultate pentru imagine, in ciuda criticilor existente de cateva luni, potrivit carora Executivul nu lucreaza in interesul romanilor si nu performeaza, a declarat joi premierul Dacian Ciolos, citat de Agerpres. Cele mai dure critici in acest sens au venit din partea PSD si a lui Liviu Dragnea.

‘Aud de cateva luni ca acest Guvern nu lucreaza in interesul romanilor, ca nu lucreaza in interesul tarii, ca nu performeaza, ca nu arata rezultate. (…) Atunci cand vrei sa vezi rezultate de pe-o zi pe alta, faci lucruri superficiale. Atunci cand faci lucruri cu consistenta, rezultatele se vad mai tarziu, dar ele incep sa prinda radacini. Si eu asta vreau prin modul in care noi vom actiona ca si Guvern, nu atat sa obtinem rezultate pentru imagine, cat sa lasam urme in asa fel incat acest proces de schimbare sa fie durabil si o schimbare nu de suprafata, ci o schimbare de mentalitate, sper. Si asta presupune, in primul rand, ca noi sa ne schimbam mentalitatea si modul de abordare. De asta am si actionat, inca de la inceput, prin intermediul unor masuri care sa duca la transparenta, transparenta deciziilor pe care le luam, transparenta modului in care cheltuim banii, pe predictibilitate in procesul decizional si, de aici incepand, sa mergem cat mai mult spre eficienta’, a afirmat Ciolos, la Gala Premiilor Capital.

Premierul a mai spus ca sanatatea, educatia si administratia publica ar trebui sa fie ‘pilonii’ oricarei tari dezvoltate care vrea performanta.

‘Pentru ca economia romaneasca sa functioneze, sunt constient ca nu e suficient ca mediul de business sa-si faca treaba foarte bine daca statul nu si-o face suficient de bine, in modul in care conduce si orienteaza politici publice esentiale si pentru cresterea economica. Ma gandesc aici la sanatate, ma gandesc la educatie, ma gandesc la administratia publica. Acestia trei ar trebui sa fie pilonii oricarei tari dezvoltate, care vrea performanta sociala si care vrea performanta economica. Si cred ca a venit momentul ca si in aceste domenii (…) sa avem un moment al adevarului, pentru ca nu putem rezolva o problema atata timp cat n-o recunoastem’, a precizat Dacian Ciolos.

Prim-ministrul a mai spus, in context, ca in ultimii 25 de ani s-au ascuns ‘sub pres’ problemele aparute in aceste domenii, iar in prezent este platit pretul ‘indolentei’ cu care au fost tratate.

‘Cred ca prea mult, din diferite motive, in acesti ultimi ani, mai ales in acesti ultimi 25 de ani, s-au tot ascuns, s-au tot pus sub pres probleme care au aparut in aceste domenii, domenii care au fost si ele de multe ori politizate prin interventia administratiei publice si a statului, asa cum au fost si alte sectoare si, astazi, platim acest pret al indolentei, al indiferentei sau al modului in care am tratat aceste domenii. Si atunci cand n-am pus sub pres problemele, le-am tratat de multe ori superficial, tratand efectele pentru a avea rezultate cat mai bune atunci cand se apropiau campaniile electorale. N-am tratat cauzele si acum vedem ca ele ies la suprafata pentru ca nu le putem tine inecate prea multa vreme’, a adaugat premierul.

El a mai spus ca sustinerea pentru reforma statului si pentru reforma acestor sectoare publice vine din partea societatii romanesti care are contact cu ‘performanta si onestitatea’.

‘Sustinerea pentru aceasta reforma vine, in primul rand, din partea acelei parti a societatii romanesti care are contactul deja cu performanta, care vede ca onestitatea duce si la eficienta si care trateaza lucrurile ca atare’, a precizat Ciolos.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , ,

Comentarii: