Ciolos, replici ucigatoare pentru cei care il leaga de Soros si il fac „vandut Bruxelles-ului”. Ponta si liderii PSD au ramas fara voce

politica

Premierul Dacian Ciolos a respins, luni, acuzatiile potrivit carora este „vandut” miliardarului George Soros, afirmand ca nu-l cunoaste pe acesta, insa Victor Ponta si alti ministri de-ai sai s-au intalnit de mai multe ori cu omul de afaceri american, chiar s-au si fotografiat impreuna.

„Eu nu-l cunosc pe acest domn (George Soros – n.r.). Sigur, am auzit din presa de dansul si am citit despre dansul. Nu am avut de-a face niciodata cu dansul, in schimb am vazut ca si fostul premier Ponta si alti ministri din Cabinetul Ponta s-au fotografiat cu domnul Soros, s-au intalnit de mai multe ori. Nu stiu ce au discutat cu dansul atunci, dar tot ei sunt cei care vin acum si incearca sa arunce aceasta imagine negativa asupra acestui guvern”, a declarat Dacian Ciolos la Adevarul Live.

El a mai spus ca sunt oameni in guvern care au activat inainte in domeniul societatii civile.

„Faptul ca mai sunt oameni din acest guvern care vin din societatea civila si care ani de zile au demonstrat ca in multe domenii organizatiile non-guvernamentale au fost mai eficiente decat institutii ale statului si faptul ca acesti oameni, odata veniti in Guvern, au lucrat sa eficientizeze institutiile statului, nu stiu daca asta inseamna sa fii vandut strainilor”, a adaugat premierul.

El a respins si acuzatiile potrivit carora ar fi „vandut Bruxelles-ului”.

„Aceasta tendinta de a atinge coarda nationalista din partea celor care au fost la guvernare in anii trecuti si care au dus multe zone din Romania in saracie si care acum multi dintre ei sunt cercetati penal pentru modul in care au gestionat banul public. Nu stiu ce inseamna din punctul lor de vedere a fi patriot si a fi roman, daca ajungi la astfel de situatii si la astfel de rezultate. Aplici politici ca sa tii zone din Romania in saracie”, a mai spus Dacian Ciolos.

El a amintit de perioada in care a fost comisar european din partea Romaniei si a facut reforma Politicii Agricole Comune.

„Reforma Politicii Agricole Comune a luat bani de la cei carora unii din tara spun ca eu sunt vandut, am redus alocatiile bugetare din agricultura pentru a le creste pentru Romania si pentru alte tari din Europa de Est. Deci asta e modul in care eu sunt vandut Bruxelles-ului. Datorita credibilitatii am reusit sa atragem investitii, sa creem locuri de munca in Romania si cred ca Romania incepe sa devina credibila si din acest punct de vedere”, a mentionat primul-ministru.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: