Ciolos se confrunta cu MOSTENIREA Ponta: Situatie DEZASTRUOASA cu fondurile europene

news

Premierul Dacian Ciolos a anuntat vineri, dupa discutia cu comisarul european Corina Cretu, ca Programul Operational Regional (POR) aferent perioadei 2007-2013 este blocat in urma unui audit al Comisiei Europene, dar si ca sunt putine proiecte aferente perioadei 2014-2020 gata sa fie implementate.

„Vizita doamnei Corina Cretu si intalnirea de astazi mi-a fost utila ca sa imi fac o idee mai precisa legat de stadiul in care ne aflam atat cu finalizarea programului 2007-2013, unde am gasit Programul Operational Regional blocat in urma unui audit al Comisiei, dar am inteles ca lucrurile se pot debloca rapid pentru a reincepe platile. Mai avem cateva saptamani in care mai putem face plati si sa mai reducem, pe cat posibil, din pierderi, sa mai crestem gradul de absorbtie”, a spus premierul intr-o declaratie de presa comuna cu comisarul european pentru Politica regionala, Corina Cretu.

In ceea ce priveste perioada de finantare 2014-2020, prim-ministrul a precizat ca „sunt inca foarte multe lucruri care nu au fost facute in aceasta faza”.

„Am discutat mult si despre noua perioada 2014-2020, unde la fel sunt inca foarte multe lucruri care nu au fost facute in aceasta faza. Mai trebuie terminat sistemul informatic, care este inca nefunctional, procedurile de acreditare care inca nu sunt finalizate si de indeplinit anumite conditionalitati ex ante ca sa putem lansa proiectele .(….) Din cate am constat, sunt inca putine proiecte care sa fie pregatite pentru a fi in faza de a incepe sa fie implementate si aici la fel am intentia sa folosesc resursele umane, expertiza internationala, a Bancii Europene de Investiti, a Bancii Europene de Reconstructie si Dezvoltare, a Bancii Mondiale, care ne pot furniza experti cu finantare din asistenta tehnica, din fonduri europene, din fonduri structurale pentru a ajuta beneficiarii sa-si finalizeze proiectele”, a explicat Ciolos, citat de Agerpres.

Comisarul european pentru Politica regionala, Corina Cretu, se afla intr-o vizita oficiala in Romania si va mai avea intalniri vineri cu vicepremierul Vasile Dincu, cu ministrul Sanatatii, Patriciu Achimas Cadariu, si cu ministrul Fondurilor Europene, Aura Raducu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: