Ciolos se tine tare: NICIUN ban de la buget pentru constructia de BISERICI

news

Purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu, a declarat miercuri ca in proiectul de buget nu exista alocari explicite pentru constructii de biserici. Suciu a mai spus ca alocari pentru constructia de biserici vor fi facute „in masura posibilitatilor”, potrivit Agerpres. El a adaugat ca Executivul a prevazut bani pentru culte in bugetul 2016 prin cresterile de salarii.

„Va pot garanta ca declaratia premierului legata de alocarea pentru culte ramane ferma, si anume: in masura posibilitatilor vom face asemenea alocari. Asta inseamna ca, in acest moment, alocari de constructii special pe linie bugetara nu exista. Avem toata deschiderea pentru asemenea alocari, daca vom avea resurse, daca exista consens si daca exista mai ales finantarea pentru asemenea obiective, dar, in acest moment, nu avem o linie bugetara explicita pentru constructii pentru biserici”, a declarat Dan Suciu intr-o conferinta de presa la Palatul Victoria, intrebat daca in proiectul de buget sunt alocari pentru culte.

Premierul Dacian Ciolos a declarat miercuri ca a simtit ‘o tensiune foarte mare in societate’ pe subiectul finantarii lacaselor de cult, potrivit Agerpres.

‘In aceste zile, cand au fost discutii legate de finantarea sau nu a lacaselor de cult, dincolo de justificarea sau nu a bugetului public, am simtit o tensiune foarte mare in societate legata de aceste lucruri si cred ca impreuna trebuie sa vedem cum facem sa depasim aceste tensiuni si aceste conflicte din societate care nu fac bine nici de o parte, nici de alta. Nu cred ca in felul acesta putem sa ne clarificam lucrurile, sa ne limpezim principiile si valorile pe care vrem sa cheltuim inclusiv banul public si nu in felul acesta putem sa ajungem la o stare de incredere in noi si in ceea ce putem sa facem. I-am spus si parintelui patriarh ca eu raman deschis sa vad in ce fel putem colabora pe viitor cu toate cultele, pe de alta parte i-am inteles si pe cei care vor o cheltuire eficienta a banului public’, a spus Ciolos, intr-o conferinta de presa la Palatul Victoria.

Premierul a adaugat ca lacasele de cult nu au alocari in bugetul de stat si ca este importanta implicarea enoriasilor si a autoritatilor locale in realizarea unor asemenea investitii.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: