Ciolos si Barna exclud riscul ruperii USRPLUS. Barna: „Dacian Ciolos va duce partidul mai departe pe directia pe care am construit-o”

politica

Liderii USR PLUS, Dacian Ciolos si Dan Barna, exclud riscul ruperii partidului in urma alegerilor interne pentru desemnarea unui presedinte si al unui nou Birou National al formatiunii.

„Indiferent care va fi majoritatea matematica (in urma alegerilor pentru Birou National, n.r.), noi nu avem cum sa avansam in USR PLUS daca nu vom lupta impreuna. Si asta e si logica sistemului de alegeri pentru Biroul National, cu liste proportionale. O sa avem reprezentanti in Biroul National, proportional cu sustinerea din partid. Eu, ca presedinte, daca voi fi validat de congres, imi doresc sa luam cat mai multe decizii prin consens sau cu o majoritate mult mai larga decat cea matematica, sa nu mergem pe ideea o majoritate se impune automat minoritatii”, a aratat Ciolos, intr-o declaratie acordata presei.

Dan Barna a declarat ca de fiecare data dupa alegeri partidul a devenit mai puternic, desi multi i-au „cantat de atatea ori prohodul”.

„Acest pericol (al ruperii USR PLUS, n.r.) nu exista, pentru ca dupa fiecare alegeri, partidul a fost mai puternic. Si desi toata lumea ne-a cantat de atatea ori prohodul, am aratat ca suntem un partid care e inchegat si poate sa mearga mai departe”, a spus Barna.

El a precizat ca, desi nu il bucura faptul ca a pierdut, priveste acest lucru ca pe un „schimb de stafeta” in partid.

„Este o procedura asumata unanim in cadrul Biroului National. Aceasta procedura a fost respectata, avem un rezultat destul de clar. Nu e niciun fel de nuanta. Nu a fost un rezultat la un vot si jumatate. Mergem mai departe. Congresul va valida – sper sa valideze – aceasta decizie. Mergem mai departe. Eu privesc… nu e o chestiune dramatica, nu e o chestiune de viata si de moarte. E o chestiune ca de schimb de stafeta intr-un partid care are lideri, are resurse. (…) Evident ca nu sunt bucuros, dar in egala masura sunt increzator ca Dacian Ciolos va duce partidul mai departe pe directia pe care am construit-o”, a afirmat Barna, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, va exista o analiza asupra oportunitatii mentinerii sistemului de vot electronic in alegerile interne.

„Asta va fi o discutie – daca sistemele electronice si platformele acestea au limitari sau nu – si asta va fi o analiza care va fi, probabil, facuta in partid”, a spus el.

Europarlamentarul Dacian Ciolos a fost ales in functia de presedinte al USR PLUS, in urma celui de-al doilea tur al alegerilor interne. El a obtinut 19.603 voturi si contracandidatul sau, Dan Barna, 18.908.

Sambata, la Congresul USR PLUS, 1.200 de delegati din intreaga tara voteaza pentru noua componenta a Biroului National, competitie in cadrul careia si-au depus candidatura 93 de membri USR PLUS, grupati in trei liste, dar si trei candidati independenti.

Conform statutului, alegerile pentru Biroul National au loc pe principiul proportionalitatii. Candidatii pot participa individual (lista cu un singur candidat) sau colectiv (vot preferential pe liste cu mai multi candidati). Locurile vor fi repartizate proportional listelor, in functie de numarul de voturi obtinute de fiecare lista. Vicepresedinti vor fi alesi in ordinea descrescatoare a numarului de voturi obtinute.

Mai mult despre: ,

Comentarii: