news

Ciolos si Cartarescu, doi prieteni alaturi de alte zeci de mii de romani pentru o tara europeana: „Sunt mandru de magistratii care nu se lasa subordonati unui partid”

Scriitorul Mircea Cartarescu a dost unul dintre cei peste 10.000 de protestatari care s-au aflat, duminica seara, in Piata Victoriei din Bucuresti. El s-a intalnit in piata si cu lideri ai Opozitiei precum Dan Barna si Dacian Ciolos, despre care a spus ca-i sunt „prieteni”.

„Protestele revin in Romania, ca raspuns la incercarile PSD de a-si aservi total justitia. Sunt mandru de magistratii care nu se lasa subordonati unui partid si de cei zece mii de bucuresteni care-au iesit iarasi, pe frig si ninsoare, in strada. Sunt mandru si de celelalte proteste din toata tara. In poze sunt cu cativa prieteni zgribuliti, dar fericiti ca sunt unde trebuie sa fie”, a scris Cartarescu pe Facebook.

Peste 10.000 de persoane au protestat, duminica seara, in Piata Victoriei, impotriva ordonantei de urgenta care modifica legile justitiei. In zona s-a aflat si un dispozitiv de jandarmi, care au pus garduri in piata. Manifestantii au scandat „Hotii!”, „Justitie, nu coruptie!”, „Demisia”, „PSD, ciuma rosie”. Circulatia rutiera a fost inchisa pe Soseaua Kiseleff si pe Bulevardul Aviatorilor, pe un sens.

Mii de oameni au protestat si in marile orase din tara, printre care Cluj, Sibiu, Timisoara, Iasi, Bacau, Constanta, Brasov. Jandarmeria Capitalei a precizat ca pentru organizarea manifestatiei nu au fost respectate reglementarile legale in vigoare.

Liderii USR si PLUS s-au aflat in Piata Victoriei. Dacian Ciolos a declarat ca trebuie organizate alegeri anticipate pentru a avea un nou guvern legitimat politic, iar Dan Barna a declarat ca Romania nu poate sa ajunga o anexa a Rusiei pentru ca Liviu Dragnea vrea sa scape de dosar. Ciolos a anuntat ca alianta USR-PLUS va contesta saptamana viitoare OUG 7 la toate Curtile de apel din tara.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

CSM va analiza astazi propunerea Inspectiei Judiciare de suspendare din functie a judecatoarei din cazul 2 Mai, Ioana Ancuta Popoviciu

Sectia pentru judecatori in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii discuta, miercuri, propunerea Inspectiei…

28 de minute ago

Zeci de mii de oameni au iesit in strada in Argentina impotriva reducerii finantarii educatiei, masura din cauza careia multe universitati s-ar putea inchide

Zeci de mii de persoane au iesit marti pe strazile capitalei argentiniene Buenos Aires pentru…

43 de minute ago

O ucraineanca a intrat in Cartea Recordurilor Guinness ca femeia cu cel mai lung par – peste 2,5 metri lungime. Femeia nu s-a tuns niciodata – VIDEO

Ucraineanca Aliia Nasirova a intrat in Cartea Recordurilor Guinness cu un par de 257,33 centimetri…

O oră ago

Sephora Romania a sters reclama jignitoare la adresa miilor de detinuti torturati in comunism: „Pitesti, am auzit ca iti plac dungile”

Sephora Romania a publicat pe retelele de socializare o reclama jignitoare la adresa miilor de…

O oră ago