Ciolos, transant dupa investirea noului Guvern: „PSD, cel mai corupt partid pe care l-a avut Romania dupa 1989. Penelistii si presedintele Iohannis il fac azi vicepremier pe Sorin Grindeanu”

politica

Dacian Ciolos a subliniat ca USR a votat, joi in Parlament, impotriva „monstruoasei coalitii PSD-PNL-UDMR si a unui guvern antireformator care va tine Romania pe loc”. El a adaugat ca este o rusine faptul ca „penelistii” si presedintele Klaus Iohannis il pun vicepremier pe Sorin Grindeanu, prim-ministrul care a emis OUG 13 si fata de care sute de mii de oameni au protestat saptamani intregi in 2017. 

„USR a votat astazi impotriva monstruoasei coalitii PSD-PNL-UDMR si a unui guvern antireformator care va tine Romania pe loc. Este o majoritate toxica formata de presedintele Iohannis, care va avea aproape toata puterea in statul roman. De azi, USR devine cel mai mare partid din opozitie si singurul partid din opozitie care imbratiseaza valorile democratice, europene si autentic liberale.

Anul trecut, am primit votul oamenilor pentru un program de modernizare a Romaniei. Am intrat la guvernare cu PNL si UDMR cu obiectivul de a pune in aplicare reformele din acel program. Si, in cele 11 luni cat am facut parte din guvern, am reusit sa punem la punct cel mai important program de reforme de dupa 1989 – Planul National de Redresare si Rezilienta, 30 de miliarde de euro, bani europeni pentru construirea de noi spitale, digitalizarea scolilor si extinderea retelei de autostrazi”, a declarat Dacian Ciolos, joi la Parlament.

El a amintit si de faptul ca Sorin Grindeanu, fostul premier care a dat celebra OUG 13 este acum vicepremier.

„Din pacate, nici PNL, nici UDMR si nici presedintele Iohannis nu au fost cu adevarat interesati de modernizarea Romaniei. Cand ne-am opus jafului PNDL3, 50 de miliarde de lei pentru clientela de partid, au facut totul sa ne scoata de la guvernare. Acum, au gasit partenerul perfect pentru acest program de jaf din bani publici: PSD, cel mai corupt partid pe care l-a avut Romania dupa 1989. Penelistii si presedintele Iohannis il fac azi vicepremier pe Sorin Grindeanu, premierul PSD care a dat OUG 13 si fata de care sute de mii de oameni au protestat saptamani intregi in 2017. Este o rusine”, a completat Ciolos.

Liderul USR a adaugat ca partidul pe care il conduce nu va abandona niciodata obiectivul de modernizare a Romaniei.

„Noi nu vom abandona niciodata obiectivul de modernizare a Romaniei si ii vom chema alaturi de noi pe toti cei care vor sa contribuie la construirea unei alternative liberale la actuala coalitie antireforma. Alternativa liberala pe care USR o propune societatii are ca prioritate bunastarea oamenilor si modernizarea statului astfel incat sa-si indeplineasca in mod real rolul de protejare si promovare a acestei bunastari.

USR este gata sa inceapa discutii cu toti cei care impartasesc aceasta viziune politica si cred ca o constructie solida si onesta pe partea dreapta a spectrului politic ii reprezinta. Prin acest proiect al sperantei, urmarim sa castigam toate alegerile din 2024, pentru a da Romaniei: O guvernare liberala fara nuante, jumatati de masura si solutii imorale; Un presedinte puternic, implicat si responsabil; O majoritate parlamentara preocupata de o agenda legislativa moderna, europeana; O administratie locala care cheltuie banii pentru comunitate si membrii sai, nu pentru clientela de partid”, a mai spus Ciolos.

Acesta a mai precizat ca USR va construi o alternativa liberala a romanilor activi si neresemnati in fata hotiei, minciunii si incompetentei.

„Vom construi o alternativa liberala a romanilor activi, neresemnati in fata minciunii, a hotiei si a incompetentei. Ii vom reprezenta in egala masura pe cei din Romania si din Diaspora, de la oras sau de la tara, pe toti cei care isi doresc o tara moderna, europeana, si care sunt gata sa contribuie la dezvoltare Romaniei prin munca lor”, a conchis Dacian Ciolos.

Parlamentul a acordat joi votul de incredere Guvernului Ciuca, cu 318 de voturi „pentru”, 126 „impotriva” si nicio abtinere. Seful statului Klaus Iohannis a semnat decretul pentru numirea Executivului, iar ceremonia depunerii juramantului va avea loc de la ora 15.00, la Palatul Cotroceni.

Mai mult despre:

Comentarii: