Ciolos, transant: „O minoritate vocala a luat captiva o societate intreaga si si-a impus valorile proprii: smechereala, combinatiile si batutul din buze. Imi este rusine ca stam fara sa le replicam acestor oameni”

politica

Premierul desemnat, Dacian Ciolos, a declarat ca ii este „rusine” dupa ce a vizitat, joi, un spital renovat cu ajutorul donatiilor si prin munca voluntara, guvernul refuzand sa aloce vreun leu. „Romania e plina de oameni normali si muncitori, iar noi trebuie doar sa deschidem ochii. Avem de ales intre normalitate si cei care ne tin captivi”, subliniaza Ciolos.

„Cel mai greu lucru de facut in Romania e sa fii un om normal. Nu exceptional, genial, olimpic, nu. Doar un simplu om normal. O minoritate vocala a luat captiva o societate intreaga si si-a impus valorile proprii: smechereala, combinatiile si batutul din buze. Imi este rusine ca stam fara sa le replicam acestor oameni si imi este si mai mare rusine cand asist la inaugurarea unui spital la care primarita a muncit cu mainile ei. E vorba despre spitalul din orasul Victoria, judetul Brasov, si despre Camelia Bertea, aleasa acum un an primar.

Am fost azi sa cinstim normalitatea, in timp ce trebuie sa raspundem combinatiilor politice.
Acum, ar trebui sa o laud pe Camelia si sa va spun ca iata ca se poate. Dar este evident ca se poate. Sunt mii de locuri minunate in tara asta, comunitati care reflecta munca si sufletul unor oameni normali. Pe ei nu ii vedem, pentru ca discutia publica e mereu despre orgolii si combinatii. Da, avem oameni buni in USR si asta nu e nicio mirare. Sunt oameni normali si in celelalte partide, dar e de neexplicat de ce castiga si stau in lumina reflectoarelor frecvent aceiasi oameni toxici si indiferenti la suferinta celor de la care cer voturi.

S-a vorbit despre statul roman ca unul esuat. Sa nu poti construi spitale 30 de ani si sa nu te pregatesti de pandemie dupa primele valuri grave nu mai poate fi scuzabil. Dar statul roman nu e o cladire, o institutie fizica, e reprezentat de o mana de oameni. Multi dintre ei sunt oameni normali prinsi in acelasi soi de captivitate. Noi ne propunem politic o reforma profunda, dar ea nu va reusi fara ajutorul acestor oameni. Despre care trebuie sa stiti ca sufera la fel ca ceilalti, desi poate uita atunci cand ocupa pozitii in structura institutiilor statului roman.

Ce vreau sa spun este ca normalitatea e la o intindere de mana. Nu suntem blestemati si neputinciosi. Suntem timorati si neincrezatori. Una dintre misiunile urgente ale liderilor tarii este sa redea increderea cetatenilor si, daca va uitati la ce a realizat colega mea in orasul Victoria, o sa vedeti ca speranta exista. E nevoie doar sa credeti, cum a facut ea, si asa au venit zeci de voluntari si donatori sa ajute la refacerea spitalului.

Ii multumesc Cameliei pentru acest moment de normalitate si de liniste cu care ne-a intampinat azi. Romania e plina de oameni normali si muncitori, iar noi trebuie doar sa deschidem ochii.
Avem de ales intre normalitate si cei care ne tin captivi. Asta a facut Camelia si pentru asta ii multumesc in cel mai uman mod cu putinta”, a scris Ciolos pe Facebook.

Implicarea comunitatii locale din orasul brasovean Victoria, alaturi de primarul USR PLUS Camelia Bertea, in redeschiderea spitalului din localitate, inchis in urma cu 10 ani, este „o palma pe care statul central o primeste”, care nu este capabil ”sa faca si sa sustina astfel de proiecte”, a declarat joi premierul desemnat, Dacian Ciolos.

El a mentionat ca, pe viitor, de oriunde se va afla, va sprijini astfel de initiative.

„E un lucru care ar trebui sa faca parte din normalitate, insa, in vremurile pe care le traim, este unul extraordinar. (…) Este extraordinar ca acest spital a fost construit prin implicarea comunitatii, prin voluntariat, donatii, prin benevolat (…) si lucrul acesta este si o palma pe care statul central o primeste, pentru ca nu e capabil sa faca si sa sustina astfel de proiecte.

Am avea nevoie de zeci, sute de astfel de proiecte. (…) Sper sa inteleaga si politicienii ca avem in Romania din ce in ce mai multi oameni care si-au pierdut rabdarea si care nu mai stau sa astepte sa faca cineva in locul lor, ci iau initiativa, care vor schimba societatea din Romania si care, sunt convins, vor da curajul si altora sa mearga spre normalitate”, a spus Dacian Ciolos, presedintele USR.

Totodata, premierul desemnat a mentionat ca spera ca noul guvern sa fie cat mai repede investit pentru a se putea realiza proiectele din PNRR, program care are destule resurse financiare pentru domeniul Sanatatii.

„In aceste momente ne tanguim cine preia guvernarea, cine are curajul s-o faca, cum facem impartelile, combinatiile, cand de fapt sunt atat de multe lucruri de facut in practica”, a afirmat Dacian Ciolos, prezent la redeschiderea spitalului.

Citeste si: Spital renovat din donatii, localnicii au facut munca voluntara: „Cand solidaritatea locala invinge ticalosia politica”. Primar: „Nu am primit nici un leu din fondul de reverva impartit de premier dupa bunul plac”

Primarul orasului Victoria, Camelia Bertea, a multumit comunitatii locale care a contribuit cu bani, pentru mobilier si dotari, dar si muncind voluntar la reamenajarea spitalului, alaturi de forta de munca pusa la dispozitie de firmele autohtone, care au sprijinit, de asemenea, acest proiect.

Totodata, ea a mentionat ca nu a primit niciun leu de la Guvern pentru redeschiderea spitalului orasenesc, in pofida numeroaselor demersuri pe care le-a facut.

„Am facut nenumarate demersuri la MS, la Guvern si, din pacate, nu am primit niciun ban”, a afirmat Camelia Bertea, citata de Agerpres.

La redeschiderea spitalului orasenesc din Victoria a mai participat si fostul ministru USR PLUS al Sanatatii, Ioana Mihaila, precum si presedintele Consiliului Judetean si prefectul Brasovului, liberalii Adrian Vestea si respectiv Catalin Vasii.

Pentru redeschiderea spitalului a fost stransa, din donatii facute de localnici si de romanii din diaspora, suma de 90.000 de euro. Spitalul isi va desfasura activitatea in subordinea Consiliului Local, care a alocat suma de 152.000 euro pentru investitii si functionare.

Pana in prezent, cel mai apropiat spital de orasul Victoria, care are aproximativ 20.000 de locuitori, se afla la peste 30 de kilometri distanta.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: