Ciolos il trosneste pe Dragnea in cazul mitingului din 10 august: „Trebuie sa fie luat la intrebari de procurori sau de alte institutii abilitate”

politica

Dacian Ciolos, presedinte fondator al Miscarii Romania Impreuna, a declarat marti ca liderul PSD Liviu Dragnea ar trebui intrebat de institutiile abilitate despre afirmatiile privind „finantarea externa” a protestelor din 10 august, in conditiile in care nu a adus nicio proba sau dovada care sa-i sustina spusele.

„Eu nu am vazut nicio proba, nicio dovada care sa vina sa insoteasca aceste afirmatii si domnul Dragnea este obisnuit sa faca lucrul acesta, sa arunce cate o petarda fara sa aduca nicio dovada, doar acea privire fixa in camerele de luat vederi, fara sa aiba nicio clipire atunci cand minte; continua sa manipuleze fara sa dovedeasca acest lucru. Eu cred ca cel care ar trebui sa fie luat la intrebari pentru astfel de afirmatii ar trebui sa fie domnul Dragnea, sa fie luat la intrebari de procurori sau de alte institutii abilitate care sa-i ceara sa dovedeasca ceea ce spune. Pentru ca e a nu stiu cata oara intr-un an si jumatate cand domnul Dragnea arunca acuzatii in stanga si in dreapta fara sa dovedeasca ceva. Si are grija domnul Dragnea sa spuna: domne’, eu nu stiu, am auzit, mi-au spus altii. Dar, haideti sa vedem, haideti sa cercetam de ce nu vine domnul Dragnea cu dovezile respective. De ce trebuie sa vina la televizor sa bage spaima in romani, fara sa aduca nicio dovada”, a declarat Dacian Ciolos la Realitatea TV, in legatura cu afirmatiile presedintelui PSD, Liviu Dragnea, privind „finantarea externa” a protestelor din 10 august si cererea unei anchete a Parchetului pe acest subiect.

Fostul premier s-a referit, apoi, la declaratiile unui actual secretar de stat in MAI pe acest subiect.

„Eu am auzit, la putin timp dupa ce domnul Dragnea a facut aceste declaratii, un secretar de stat, mi se pare, din Ministerul de Interne (…), am vazut acel domn secretar de stat raspunzand fara sa clipeasca faptul ca nu exista informatii in Guvern, in MAI legat de aceste lucruri, in mod categoric a spus acest lucru. Si atunci pe cine sa mai credem, pe seful politic al Guvernului, care conduce Romania sau un secretar de stat care are responsabilitate directa asupra acestor lucruri?”, a mai spus Ciolos.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a sustinut duminica seara la Antena 3 ca are informatii ca evenimentele din 10 august au fost finantate din exterior.

„Sunt suficiente elemente ca sa putem vorbi de o tentativa de lovitura de stat. Au fost proteste finantate, se pare ca si din extern. Eu sunt absolut convins ca saptamana viitoare vor iesi informatii despre modul ca s-au finantat aceste proteste, despre faptul ca au fost organizate tip paramilitar, despre faptul ca, si s-a vazut asta, de fapt, ca au vrut sa ocupe sediul Guvernului si au provocat in permanenta jandarmii”, a afirmat Dragnea.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: