Ciolos va incepe anul pe CAI MARI. Vizite la nivel inalt in cele mai IMPORTANTE capitale europene

politica

Premierul Dacian Ciolos va avea programate, in primele doua luni ale anului 2016, vizite la nivel inalt in Germania, Franta si Olanda, aceasta urmand sa preia presedintia Uniunii Europene.

Ciolos a anuntat, miercuri seara, intr-o emisiune TV, ca pe 7 ianuarie va efectua o vizita la Berlin, la invitatia Angelei Merkel.

„I-am spus (Angelei Merkel – n.red.) ca as vrea sa merg cat mai repede, pentru a discuta mai in detaliu ceea ce avem de gand sa facem, care e programul nostru de guvernare, mai ales din perspectiva economica. Germania e un partener important pentru Romania si din punct de vedere economic si Germania e unul din statele membre care conteaza si la nivel european si atunci, chiar pe anumite subiecte de politica europeana e important sa avem un schimb de pareri, un schimb de opinii pentru anul care vine si sa vedem cum ne pozitionam atitudinile. Eu as vrea ca Romania sa joace un rol mult mai proactiv in relatie cu UE – la nivel guvernamental vorbesc – si nu reactiv, cum a fost de multe ori pana acum”, a declarat Ciolos.

Dupa Germania, premierul roman va efectua vizite in Franta si Olanda.

„La sfarsitul lui ianuarie sau inceputul lui februarie intentionez sa fac o vizita si la Paris, am o invitatie din partea presedintelui Hollande si de principiu sigur ca am fost de acord pentru ca si cu Franta e important sa discutam anumite lucruri, inclusiv pe parte economica, insa acolo astept sa avem instalat noul ambasador, care urmeaza in saptamanile urmatoare sa mearga la Paris si imediat dupa ce el va ajunge acolo, vom pregati vizita, deci sfarsit de ianuarie – inceput de februarie, si mai intentionez sa mai efectuez o vizita si in Olanda, am o invitatie si din partea primului minsitru Mark Rutte, Olanda pentru ca Olanda va avea presedintia UE in primul semestru din anul viitor si as vrea sa discutam de prioritatile Olandei in calitate de presedinte al UE si sa vedem cum ne pozitionam pe anumite subiecte”, a detaliat Dacian Ciolos.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , , ,

Comentarii: