Ciolos, veste sa crape Firea: „Garantez ca vom avea candidat unic pentru Primaria Capitalei”

politica

Presedintele PLUS, Dacian Ciolos, a declarat sambata, referindu-se la existenta unui candidat USR – PLUS la Primaria Capitalei, ca se vor face toate eforturile pentru a exista un candidat comun. El s-a declarat totusi convins ca cel mai bun candidat e Vlad Voiculescu, dar a precizat ca va fi parcurs un proces de selectie, astfel incat candidatul sa aiba sustinerea tuturor membrilor Aliantei. Declaratia este facuta in contextul in care USR Bucuresti l-a desemnat pe Nicusor Dan candidat pentru Primaria Generala.

”Intelegerea noastra a fost ca vom avea candidati comuni ai aliantei. Luni vom avea ocazia sa discutam cu colegii de la USR, sa vedem care e abordarea lor, ce au discutat si decis astazi. Daca mergem cu un candidat comun al aliantei, am decis ca fiecare partid isi stabileste un candidat din cadrul partidului, apoi alegem un candidat comun al aliantei. Inteleg ca USR a decis sa sustina un candidat independent, Nicusor Dan nu mai e membru al partidului.

Nu vrem sa mai facem greseala pe care a facut-o opozitia in 2016 sa prezinte mai multi candidati si sa piarda alegerile la Bucuresti. Suntem convinsi ca avem o sansa mare sa castigam alegerile locale la Primaria Capitalei si suntem gata sa facem tot ce tine de noi pentru a avea un candidat comun cu sustinere solida. Noi credem ca Vlad Voiculescu poate fi acest candidat care sa aiba sustinerea aliantei, e din alianta Voiculescu. Suntem gata sa negociem si cu cei de la PNL”,a afimat Ciolos, dupa prima zi a Conventiei Nationale a PLUS, declarandu-se insa convins ca Vlad Voiculescu este cel mai bun candidat.

El a admis ca sunt necesare un proces de selectie si certitudinea ca are sustinerea membrilor aliantei.

”Sa vedem daca mergem cu un candidat comun al aliantei sau daca mergem cu un candidat independent, pentru ca e o diferenta, inclusiv din punct de vedere juridic. Daca vrem sa castigam, trebuie vazut care e cel mai bun candidat, sa ne asiguram ca acela e candidatul”, a afirmat liderul PLUS.

El a precizat ca, daca vor fi doua tururi de scrutin dupa ce guvernul modifica legislatia, atunci foarte probabil ca selectia se va face in urma primului tur de scrutin.

”Vom ajunge la un numitor comun, va asigur ca vom avea un candidat unic sustinut de alianta”, a sustinut Dacian Ciolos.

El a fost intrebat daca PLUS este pregatit sa renunte la candidatura lui Vlad Voiculescu, evitand insa un raspuns.

”Suntem pregatiti sa avem cel mai bun candidat”, a replicat Ciolos.

Sambata, USR Bucuresti l-a desemnat pe Nicusor Dan candidat la Primaria Capitalei. Nicusor Dan a sustinut necesitatea unui candidat comun al opozitiei , desemnat in urma unui sondaj de opinie.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: