Ciomageala generala. Rascoala primarilor PSD impotriva Guvernului PSD. Gabriela Firea si Robert Negoita conduc ostilitatile – Video

politica

Gabriela Firea si Robert Negoita.

Cei mai cunoscuti primari ai PSD, Gabriela Firea si Robert Negoita, au amenintat ca vor protesta la Palatul Victoria  daca administratiile locale nu primesc suma pe care o considera corecta, din bugetul statului.

Mesajul a fost transmis, marti seara, dupa o intalnire cu ministrul Finantelor.

Robert Negoita si Gabriela Firea, sustin ca au discutat cu ministrul de Finante, Eugen Teodorovici, si asteapta de la acesta un tratament corect si respectarea promisiunilor.

”Noi le-am spus ca minim pe UE la administratia locala este de 30% (…) A fost o discutie, ei au incercat sa ne propuna o cota defalcata din impozitul pe venit, dar impozitul pe venit este un procent infim de doar 10%. Noi vrem sa fim tratati corect. Avem speranta si avem credinta ca am fost ascultati.

Ne-au promis ca pana maine la ora 12.00 avem rezultatul. Maine la ora 12.00 suntem stransi la Asociatia Municipiilor si asteptam cu mare interes solutiile”, a spus Robert Negoita.

Firea a declarat ca primariile au avut fondurile amputate anul trecut si este momentul ca Guvernul sa-si repare greselile.

”Anul trecut toate localitatile au pierdut banii. Anul trecut ni s-a promis ca se vor recupera banii pierduti experimental prin bugetul de anul acesta.

Am aplaudat cu totii faptul ca domnul Teodorovici si-a inceput discursul spunand ca 2019 este un an al investitiilor. Si pentru primarii trebuie sa fie un an al investitiilor, pentru ca in 2018 multe investitii au fost amputate din cauza lipsei fondurilor.

Prin urmare noi am vrut sa mergem cu aceasta discutie pe un principiu european: sa nu discutam doar despre cota din impozitul pe venit, ci de veniturile globale care revin primariilor.

Nu vrem ca primarii si presedintii de CJ sa se bata pe acest procent de 10%. Noi vrem sa fim tratati asa cum sunt tratate si alte localitati din Europa. Avem atributii foarte multe, dar le-am spus ca in momentul in care se taie bani nu le putem respecta. Un coleg a zis foarte bine: daca se taie din bani, atunci si Guvernul sa preia din atributii”, a declarat si Gabriela Firea.

Mai mult despre: ,

Comentarii: