Ciorba radauteana, pe locul 58 in topul 100 realizat de un site culinar international. Vizitatorii site-ului au avut de ales din peste 11.000 de feluri de mancare
Ciorba radauteana s-a clasat pe locul 58 intr-un top culinar international realizat de site-ul Taste Atlas la inceputul acestui an, potrivit Monitorul de Suceava. Topul a fost realizat in baza a peste 367.000 de evaluari facute de vizitatorii site-ului Taste Atlas, pentru 11.258 de feluri de mancare.
Pe primul loc in acest top s-a clasat Lechona, un fel de mancare cu carne de porc din Columbia, pe locul doi pizza napoletana, iar pe locul al treilea Picanha, un fel de mancare cu muschi de vita din Brazilia.
„Ciorba radauteana este o supa traditionala romaneasca, facuta dintr-o combinatie de pui, ceapa, ardei rosu dulce, telina, morcovi, suc de lamaie, usturoi, patrunjel si smantana. Ingredientele se fierb la foc mediu pana cand carnea si legumele devin fragede. Supa este destul de acra datorita adaosului de suc de lamaie. In Romania, ciorba radauteana este apreciata in special pentru ca este un remediu pentru mahmureala si are proprietati vindecatoare, fiind adesea folosita ca remediu pentru simptomele racelii comune”, se spune in descrierea acestui fel de mancare de pe site-ul Taste Atlas.
Ciorba radauteana s-a clasat pe locul 19 in topul celor mai bune supe din lume realizat de acelasi site.