Ciorbea, batjocura suprema la adresa romanilor. Ce face el tocmai cand i se cere sa atace OUG pe justitie

news

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a plecat in concediu, in conditiile in care numeroase organizatii, partide si personalitati i-au solicitat ca atace la CCR ordonanta de urgenta pe justitiei care a fost adoptata, luni, de Guvernul Dancila.

„Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, e, de azi, in concediu. Desi e singurul care poate ataca la CCR mizeria de ordonanta de urgenta care nu numai ca pune in pericol dosare aflate in lucru, lasandu-le fara procurori, printre ele cel privind violentele din 10 august sau dosarul Teldrum, dar arunca in aer activitatea DNA (da, de azi, procurorii DNA nu mai pot ramane in functie pentru ca nu indeplinesc conditiile, cu aplicabilitate imediata, din OUG-ul de modificare a legilor justitiei, iar daca raman, teoretic, probele din dosarele la care lucreaza in aceasta perioada pot fi atacate ca ilegale). Deci, Victor Ciorbea pleaca in concediu exact in aceasta perioada si exact dupa ce Guvernul i-a majorat la mii de euro indemnizatia.

Nu miroase asta a premeditare a asaltului impotriva Justitiei, cerut de gasca penala din fruntea tarii si dat de slugile acesteia din Guvernul Romaniei?”, scrie Melania Cincea pe Facebook.

Recent, Parlamentul a stabilit ca Victor Ciorbea are dreptul sa incaseze si pensie speciala, aceasta fiind de 36.000 de lei. Veniturile sale lunare, din banii romanilor, se ridica astfel, in acest moment, la peste 56.000 de lei.

Forumul Judecatorilor i-a cerut, marti lui Victor Ciorbea sa conteste la CCR ordonante de urgenta pe justitie. Liderul PNL, Ludovic Orban, a anuntat ca si partidul sau intentioneaza sa transmita o sesizare in acest sens catre Avocatul Poporului.

„Avocatul Poporului sa sesizeze CCR. Asa a facut intr-o alta speta care a dus la emiterea deciziei CCR 1221/2008, cand Avocatul Poporului a invocat: ‘Prin emiterea OUG 136/2008, Guvernul incearca sa se situeze ‘intr-o pozitie opusa si conflictuala cu Parlamentul’ care, in cadrul celor trei puteri, ‘are o pozitie primordiala’, infaptuind functia legislativa si gestionand procesul decizional. Functia executiva realizata de Guvern este in mod evident subordonata si controlata de Parlament, rolul acestuia fiind acela de ‘a executa legile’, iar ‘nu de a obstructiona aplicarea lor’. In aceste conditii, ordonanta criticata ‘se prezinta ca un refuz explicit al Guvernului de a aplica si executa legea votata de catre Parlament si promulgata de Presedintele Romaniei. Prin aceasta se incalca comportamentul constitutional loial, comportament care rezulta din principiul separatiei si echilibrului puterilor’, arata si judecatorul Cristi Danilet intr-o postare pe blogul sau.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: