Ciordache a initiat 4 legi de acordare de pensii speciale. Anuntul premierului Orban: „Va spun clar, toate pensiile nesimtite vor fi taiate”

politica

Premierul Ludovic Orban a dat asigurari, marti, ca „toate pensiile nesimtite” vor fi taiate. El l-a nominalizat pe deputatul Florin Iordache (PSD) printre cei care au initiat cu mai putin de patru legi privind acordarea de pensii speciale.

„Cred ca aproape toate pensiile speciale, daca nu toate pensiile speciale, au fost introduse prin legi de majoritatile PSD. Printre initiatori sunt unii care se disting, sunt campioni in initiative de introducere de pensii speciale, cum e domnul deputat Florin Iordache, care a semnat patru propuneri legislative privitoare la pensii calculate altfel decat pe principiul contributivitatii. Va spun clar, toate pensiile nesimtite vor fi taiate. Obiectivul nostru este sa rezolvam aceasta problema”, a declarat premierul dupa sedinta conducerii PNL.

Sunt tot mai multe informatii care confirma ca PSD va vota astazi intentionat un proiect cu carente privind eliminarea pensiilor speciale in Parlament, astfel incat CCR sa respinga ca neconstitutionala aceasta lege. PSD stie deja ca prevederea privind eliminarea pensiilor speciale pentru magistrati va fi declarata neconstitutionala.

Reprezentantii USR au incercat, marti, in sedinta Comisiei de Munca a Camerei Deputatilor, condusa de Adrian Solomon (PSD) sa elimine acest risc, insa Solomon s-a opus. El a reactionat batjocoritor la propunerea deputatului USR Cristian Seidler.

„Am o propunere de modificare. (…) E vorba tocmai de punctul doi de pe ordinea de zi a plenului de la ora 14, sa dam un scurt raport suplimentar prin care sa eliminam unele probleme care au fost semnalate in spatiul public si care pun inclusiv probleme de constitutionalitate”, a solicitat Seidler, deputat USR, marti, in debutul sedintei comisiei pentru Munca de la Camera Deputatilor.

„E o gluma? Eu as lua-o in serios. O sa supun la vot lucruri normale, glume de-ale USR-ului, nu. Nu ai prevederi regulamentare ca sa ma obligi pe mine sa fac asta”, i-a raspuns deputatului USR, presedintele comisiei pentru Munca, Adrian Solomon.

Deputatul USR a insistat asupra faptului ca propunerea adusa de acesta este „cat se poate de regulamentara”, insa presedintele comisiei pentru Munca a Camerei Deputatilor a refuzat sa introduca pe ordinea de zi a comisiei propunerea, pe motive de nelegalitate a propunerii.

Camera Deputatilor se reuneste, marti, in sesiune extraordinara pentru a dezbate si vota in plen proiectul de lege privind eliminarea pensiilor speciale. PSD a anuntat ca va vota acest proiect, convins fiind insa ca va pica apoi la CCR.

„Proiectul de lege este nerealist si este facut doar de ochii lumii. Eu nu cred ca va trece de Curtea Constitutionala daca raman prevederile legate de magistrati. Habar nu am cum vor vota unii sau altii, unii vor fi interesati sa dea o imagine populista, ca ei sunt pentru popor si impotriva acestor oameni grasi, altii vor incerca sa nu voteze legea pentru ca se gandesc la ei pentru ca sunt in apropierea zilei de pensionare. Daca va trece de Camera, va fi atacata la CCR, atunci s-ar putea sa se gaseasca articole sau intreaga lege ca fiind neconstitutionala. Asta din punctul meu de vedere ar fi un act populist, fara nici un rost”, a declarat deputatul UDMR Marton Arpad pentru Europa Libera.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: