Ciordache are mari sanse sa ajunga somer. Noua conducere a PSD anunta ca ar putea sa-i respinga o noua candidatura pentru Parlament

politica

Sorin Grindeanu, care urmeaza sa fie ales prim-vicepresedinte al PSD, a declarat sambata ca este posibil ca Florin Iordache sa nu se mai regaseasca pe listele de candidati pentru Parlament ale PSD.

Intrebat de Digi24, in timpul congresului PSD, daca autorul OUG 13, Florin Iordache, va mai fi acceptat pe listele PSD, Sorin Grindeanu a declarat ca el va propune construirea unei „site” in interiorul PSD cu care sa fie selectate candidaturile.

„Daca nu revenim la criteriile meritocratice, PSD-ul este sortit a avea un esec. Nu poti sa mai activezi in cadrul Comisiei Juridice din Parlment daca nu vii si discuti toate proiectele pe care le ai in cadrul departamentului juridic din Consiliul National.

Criteriile in ce inseamna imaginea si trecutul trebuie sa fie printre primele, astfel incat sita trebuie sa fie cat se poate de deasa astfel incat sa nu treaca personaje oportuniste”, a raspuns Grideanu, incercand sa ocoleasca raspunsul.

Intrebat din nou daca va fi de acord cu candidatura lui Iordache, Grindeanu a dat din nou un raspuns cotit.

„Am avut cu Florin Iordache o relatie sinusoidala. Eu il privesc cu plusuri si cu minusuri, multe minusuri intr-o anumita perioada, dar un parlamentar activ care cunoste bine procedurile parlamentare. Daca va trece prin acea sita si criteriile pe care le vom avea, Florin Iordache va fi deputat.  Daca nu va trece, cu toate acele criterii, nu va fi”, a mentionat Grindeanu.

Reconstructia PSD a inceput, iar astazi se decide viitorul social-democratiei din Romania, a declarat, sambata, la congresul extraordinar al formatiunii, liderul interimar, Marcel Ciolacu.

„Sunteti multi care ati muncit enorm in partid. Ati avut, la fel ca si mine, rezultate bune. Ati construit, la fel ca si mine, organizatii puternice. Dar au fost cazuri cand munca noastra a fost irosita de cei care au crezut ca pot folosi PSD ca pe o cheie la usile justitiei. Nu ei sunt PSD! Ei apartin trecutului. Astazi, trebuie sa ne rupem de acest trecut!”, a adaugat liderul social-democrat.

El a subliniat ca „justitia trebuie facuta in sala de judecata, nu la partid, nu la televizor, nu in palatele Administratiei prezidentiale”.

„Reforma justitiei trebuie facuta de catre profesionisti, de magistrati, de CSM, de asociatiile profesionale. O spun cu toata raspunderea, constient ca poate pierd voturile unora care vad lucrurile altfel. In mandatul meu, PSD va ramane strict pe agenda romanilor, iar justitia acolo unde ii este locul – in sala de judecata. Astazi, suntem hotarati sa lasam greselile trecutului in spate, acolo unde le este locul. Astazi, decidem viitorul social-democratiei din Romania! Reconstructia PSD a inceput. Viitorul PSD este legat de apararea valorilor in care credem: solidaritate, echitate si sanse egale pentru toti. Viitorul PSD inseamna criterii de performanta pentru cei care ocupa functii publice”, a aratat Ciolacu.

Mai mult despre: ,

Comentarii: