Ciordache, Nicolicea si Steluta Cataniciu macelaresc legea carantinarii. PSD anunta ca va avea „modificari majore”

politica

Proiectul de lege privind carantina si izolarea propus de Guvern va fi transmis spre dezbatere plenului Camerei Deputatilor cel tarziu joi dimineata, cu „modificari majore”, a declarat, miercuri, purtatorul de cuvant al PSD, Lucian Romascanu.

„Foarte importanta este si discutia privind adoptarea Legii carantinarii si izolarii. Dupa cum am vazut, proiectul primit de la Guvern, care nu a stat absolut deloc in dezbatere publica, acesta protejeaza abuzurile si nu protejeaza cetatenii.

Aceasta propunere legislativa este in acest moment in Comisia juridica a Camerei Deputatilor, cel mai tarziu maine dimineata va intra in plen, dar va intra cu modificari majore, operate in comisie, pentru ca la aceste discutii participa si invitati din partea ONG-urilor, specialisti, iar aceasta lege, tinand cont si de ceea ce spune societatea civila, trebuie sa fie o lege care protejeaza populatia si nu protejeaza abuzurile”, a afirmat Romascanu, la finalul sedintei conducerii colective interimare a PSD.

Din Comisia Juridica, dominata de PSD si aliatii sai,  fac parte nume celebre care s-au afirmat in perioada asaltului impotruva justitiei: Florin Iordache, Eugen Nicolicea, Steluta Cataniciu (vicepresedinte), fiind condusa Nicusor Halici.

Secretarul de stat Raed Arafat a cerut, miercuri, dupa ce s-au anuntat 555 de noi cazuri de coronavirus, o lege urgenta privind carantinarea.

„Nu se mai poate impune masura izolarii la domiciliu sau carantinarii. Sunt oameni care au plecat din spitale fiind simptomatici, nu se stie ce se intampla cu ei, umbla in comunitate. Aceasta situatie agraveaza situatia generala. Trebuie sa existe o lege clara pentru carantinare, nu putem vorbi doar de libertatea individului cand exista riscul de imbolnavire a celorlalti”, a spus Arafat la Digi24.

Mai mult despre: ,

Comentarii: