Ciordache si Nicolicea raman someri, PSD nu-i mai vrea pe liste. Surse PSD: „Paul Stanescu a luat decizia, nu este vreun semn de indoiala asupra deciziei”

politica

Florin Iordache, Eugen Nicolicea si Carmen Dan nu se vor mai regasi pe listele de candidati ale PSD pentru alegerile parlamentare, anunta surse din PSD citate de Europa Libera. PSD Olt a decis sa il refuze pe Iordache, insa acesta inca isi cauta loc pe listele altei organizatii din tara.

Organizatia Olt, controlata de Paul Stanescu, a decis ca fostul presedinte al Comisiei Speciale pentru modificarea legilor justitiei nu va primi un loc pe listele pentru Camera Deputatilor.

„Decizia pentru eliminarea lui Florin Iordache de pe lista PSD Olt este finala. Nu este cale de intors. Daca nu isi gaseste un loc prin alta organizatie, Iordache nu se va afla pe lista pentru parlamentare. Paul Stanescu a luat decizia, nu este vreun semn de indoiala asupra deciziei”, au declarat surse din conducerea PSD pentru Europa Libera.

Surse parlamentare au precizat ca Florin Iordache va cauta in cele 13 zile ramase pana la depunerea listelor pentru parlamentare sa isi gaseasca o organizatie care sa il accepte pe lista sa, sau vreun loc intr-o institutie.

„Iordache incearca in perioada aceasta sa isi gaseasca o institutie importanta unde sa ajunga cu ajutorul partidului. Sunt cateva locuri libere care urmeaza sa primeasca votul in Parlament, poate merge la Consiliul Legislativ. Are si aceasta varianta la indemana, daca Ciolacu si Stanescu nu ii permit sa prinda un loc pentru Camera Deputatilor”, au adaugat sursele citate.

„Printre cei care nu vor ca Iordache sa se afle pe lista pentru parlamentare se numara si Sorin Grindeanu (n.r. – premier in 2017)”, au afirmat surse din conducerea PSD.

„Iordache a fost un soldat credincios partidului. Fie ca a fost in epoca Dragnea sau in epoca Ponta, el nu a facut nimic de capul lui. A executat ce i s-a ordonat. Toate deciziile erau luate in alta parte, iar lui Iordache i se incredinta misiunea sa le coordoneze in Parlament. Toti stiau ca el face asta pentru ca i s-a cerut, dar nu a avut niciodata o problema ca se expune negativ. Altii refuzau. Presa stia ca atunci cand apare o initiativa de la Iordache sau un amendament depus de Iordache, ceva nu este in regula”, l-a descris un coleg din Parlament.

Eugen Nicolicea este deputat de 28 de ani, primul mandat obtinut fiind in 1992. A castigat toate mandatele cu ajutorul PSD, dar in intervalul 2009 – 2012 a facut parte din UNPR, partidul creat de Gabriel Oprea dupa ruptura de social-democrati.

In activitatea parlamentara, Nicolicea s-a remarcat prin initiativele depuse pentru modificarea Codului Penal, cele mai multe fiind controversate. Eugen Nicolicea a fost si el un actor important in perioada mandatului lui Liviu Dragnea, fiind un pion activ in cadrul Comisiei Juridice.

„Nicolicea nu se va regasi pe listele pentru parlamentare. Nu are sustinere pentru un nou mandat”, au declarat surse din conducerea PSD.

Si Carmen Dan va ramane in afara Parlamentului.

„Organizatia PSD Teleorman este cea care propune lista pentru parlamentare. Marcel Ciolacu nu vrea sa o vada pe Carmen Dan pe lista. Decizia se va lua prin vot in cadrul organizatiei judetene, exista un singur loc eligibil pentru Senat. Consiliul Politic National va avea insa ultimul cuvant in privinta candidatilor”, au explicat  surse din PSD.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: