Ciordache, pus la punct in Parlament de Ana Birchall: „Din respect pentru oamenii care au inghetat in strada, strigand pentru o justitie independenta, ar fi trebuit sa nu conduceti dvs. sedinta”

politica

Deputatul Ana Birchall, fost ministru al Justitiei, i-a batut obrazul lui Florin Iordache, marti, in sedinta Camerei Deputatilor in care se dezbate proiectul de lege privind desfiintarea Sectiei Speciale.

„Domnule Iordache, din respect pentru oamenii care au inghetat in strada, strigand pentru o justitie independenta, ar fi trebuit sa nu conduceti dvs. sedinta pentru ca sunt si alti colegi si colege vicepresedinti ai Camerei Deputatilor.

Va rugam foarte mult sa votam pentru abrogarea acestei sectii toxice care submineaza increderea in actul de justitie. In acord cu vointa romanilor cinstiti va rog sa dam un vot responsabil si sa se puna capat acestei sectii toxice”, a spus Birchall.

Ea a scos in evidenta si faptul ca Sectia Speciala a avut eficienta aproape de zero.

„Am extras din raportul de activitate pe anul 2019 cateva cifre care arata lipsa de eficienta a acestei structuri create artificial:

– 417 dosare lucrate, din care 415 clasate!
– Doar 2 (doua)) dosare trimise in instanta, dintre care unul pentru un magistrat pentru ca rula cu o viteza mai mare cu 36 km/h decat limita legala.
– In acelasi timp, veniturile totale lunare ale celor sapte procurori care lucreaza in cadrul SIIJ sunt in suma de 191.210 lei (luna martie 2020).
– Media lunara a cheltuielilor administrative: 47.950 lei
– Media lunara a cheltuielilor de personal: 468.613 lei.
– Total cheltuieli: 516.563 lei

Eficienta maxima, nu? Din aceste cifre cred ca reiese clar acum cat de falsa era manipularea ca aceasta sectie ar fi fost creata pentru a elimina migistratii corupti. In realitate, in forma actuala, SIIJ este o Cooperativa Nufarul de albire a magistratilor certati cu legea sau corupti, inamicul curatirii magistraturii de personaje toxice care nu fac cinste statutului de magistrat.

Tot in raportul de activitate pe 2019 se scrie negru pe alb: au fost trimisi in judecata 3 magistrati dintre care unul achitat, iar al doilea este cel cu depasirea vitezei legale cu 36 de km/h. Unde sunt dosarele cu magistratii corupti si certati cu legea?!”, a mai spus Birchall.

Comisia Juridica a Camerei Deputatilor, condusa de acelasi Iordache, a decis luni sa dea aviz negativ pentru desfiintarea Sectiei Speciale.

Mai mult despre: ,

Comentarii: