Circ penibil in PSD: „Asteptam scuze”. Parlamentarii PSD il linseaza pe Radulescu pentru ca „am fost atrasi in aceasta poveste neplacuta”

politica

Deputatul PSD Octavian Petric, unul dintre semnatarii proiectului de lege privind instituirea unui prag de 200.000 de euro pentru abuzul in serviciu, sustine ca a fost indus in eroare de intiatorul Catalin Radulescu si adauga ca „asteapta scuze” de la acesta.

„Pentru ca am primit multe intrebari de la ziaristi, prieteni si simpli cetateni, tin sa fac niste precizari legate de scandalul proiectului legislativ initiat de colegul meu Catalin Radulescu, intens mediatizat in aceste zile:

– Am avut o discutie cu Catalin Radulescu despre sustinerea unor proiecte legislative, insa nu era vorba despre modificari ale legilor justitiei si nu mi-am dat acordul pentru aceste modificari ale codurilor penale care privesc pragul de 200.000 de euro pentru abuzul in serviciu. Nicidecum nu sunt de acord cu aceste lucruri si am spus-o de mai multe ori in aceste zile.

-Am vorbit si cu alti colegi, care se afla in aceeasi situatie, nu stiu cum ne-a aparut numele pe initiativa. Este pacat ca si-a pus colegii si intreg partidul in aceasta situatie discutabila.

– Imi voi retrage semnatura de pe initiativa deoarece nu pot sa o sustin si regret ca s-a ajuns in aceasta situatie.

– Oricum, deocamdata este doar o propunere, va trece prin comisii, apoi in plen, si nu are nicio sansa sa ramana in aceasta forma.

– Nu vreau sa se inteleaga ca dau bir cu fugitii si nici nu ma razgandesc, expun doar o situatie regretabila.

– Sunt o persoana cu principii si nu-mi schimb opiniile de dragul sau de a fi pe placul unora.

PS: Aflu acum ca deputatul Catalin Radulescu a retras initiativa. Salut acest gest tardiv si astept scuze atat eu cat si colegii care am fost atrasi, fara voia noastra, in aceasta poveste neplacuta”, a scris Octavian Petric pe Facebook.

Deputatul Catalin Radulescu, sustinut de 38 parlamentari, a initiat un proiect pentru modificarea codurilor penale, fiind propuse mai multe schimbari, cele mai controversate fiind cele referitoare la pragul de 200.000 euro pentru abuzul in serviciu si nepedepsirea infractiunilor comise pentru altul, dar si abrogarea articolului 299 referitor la folosirea abuziva a functiei in scop sexual.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,


Comentarii: