Circ total in ALDE. Un deputat vrea sa-l bage la puscarie pe Tariceanu, ii face plangere penala: „A tradat partidul pe care l-a infiintat”

politica

Deputatul Alexandru Baisanu, exclus vineri din ALDE,  a anuntat ca le va face plangere penala lui Calin Popescu Tariceanu si Daniel Chitoiu.

„Eu am vorbit cu avocatul meu, i-am pus la dispozitie statutul, actele, i-am explicat cum s-au derulat evenimentele si evident ca imi voi cauta dreptatea in justitie atata timp cat nu o mai pot gasi intr-un partid care se pare ca a fost inscris pe persoana fizica. Ma voi adresa instantei sa imi gasesc dreptatea. In ceea ce priveste atitudinea si actele pe langa statut care afecteaza imaginea mea le voi face plangere penala atat domnului Calin Popescu Tariceanu, cat si domnului Chitoiu si inca catorva colegi care au hotarat lucrul acesta”, a declarat Alexandru Baisanu, la Antena 3.

El a sustinut ca e ilegala convocarea unui Birou Executiv sau a unei Delegatii Permanente „de pe un minut pe altul”, ci aceasta trebuia facuta cu cel putin 10 zile inainte.

„In momentul in care au observat ca au un numar suficient de mare, vreo 30 si ceva, au transformat pe loc aceasta intalnire informala intr-un BEX. Trebuie sa scot in evidenta ca lucrul acesta nu se poate face de pe un minut pe altul. Orice Delegatie Permanenta trebuie sa indeplineasca niste criterii, anume sa fie chemata pentru o zi, dar cu zece zile inainte de ziua respectiva. E ilegal, noi nu am fost chemati. Orice membru de partid cand e exclus trebuie chemat. Omul ala are voie sa se apere. Lucrul asta nu s-a intamplat. Au fost chemati doar apropiatii lui Calin Popescu Tariceanu”, a adaugat Baisanu.

„Tariceanu pentru mine este o mare dezamagire. A tradat partidul pe care l-a infiintat pentru ca a fost pus la pamant de cineva. Tariceanu nu isi mai apartine nici lui, dar partidului”, a mai spus Baisanu.

Biroul Politic Executiv al ALDE a luat act vineri, potrivit Statutului partidului, de pierderea calitatii de membru pentru Teodor Melescanu, Gratiela Leocadia Gavrilescu, Ion Cupa si Alexandru Stefan Baisanu, informeaza un comunicat al ALDE.

„Calitatea de membru ALDE se pierde prin aderarea la sau sustinerea publica a unui alt partid sau a unei alte doctrine politice, cu exceptia partidului sau partidelor cu care ALDE se afla in alianta politica sau electorala”, prevede Statutul ALDE.

Potrivit comunicatului transmis vineri AGERPRES, Biroul Politic Executiv al ALDE a constatat ca cei patru fosti membri ALDE au acceptat sa participe la discutii de negociere cu PSD in vederea ocuparii de functii la nivelul Senatului, respectiv Guvernului, discutii in urma carora au acceptat functiile propuse.

„In acest fel au incalcat Hotararea Delegatiei Permanente Nationale ALDE din data de 26 august 2019, votata cu o majoritate covarsitoare de 83 de voturi pentru si 2 abtineri, si Hotararea Biroului Politic Central din data de 3 septembrie 2019. Ca urmare, secretariatul general ALDE va proceda la radierea din baza de date centrala a ALDE a Gratielei Leocadia Gavrilescu, a lui Teodor Melescanu, Ion Cupa si a lui Alexandru Stefan Baisanu.

Teodor Melescanu a fost sustinut de PSD pentru a prelua presedintia Senatului, Gratiela Leocadia Gavrilescu a fost propusa ministru al Mediului, Ion Cupa – ministru al Energiei si Alexandru Stefan Baisanu – ministru pentru Relatia cu Parlamentul.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: