Circul AUR. Un membru marcant isi anunta demisia, desi el a fost dat afara de o luna: „Raman pe mai departe pe baricade”

politica

Dumitru Focsa

Deputatul AUR Viorel Focsa a anuntat, luni, ca demisioneaza din AUR. El nu si-a motivat demisia.

„Astazi, in cadrul sedintei de plen la Camera Deputatilor, (de la orele 16:00) imi voi anunta demisia din cadrul Grupului Parlamentar AUR, ca urmare a ruperii Aliantei FIN-AUR.

In calitate de Vicepresedinte FIN am hotarat sa continui lupta politica alaturi de acei colegi care sustin si promoveaza meritocratia si respectul fata de valorile democratice.

Raman pe mai departe pe baricade in lupta cu „animalele politice” din sistemul oligarhic ce au acaparat tara, cu Monstruoasa Coalitie care continua sa guverneze contra romanilor.

Am jurat, pe 21 decembrie 2020, ca voi lupta pentru Dreptate in Romania si voi continua aceasta lupta, cat Dumnezeu va ingadui, langa acei frati romani care mi-au apreciat efortul si devotamentul pentru cauza nationala”, a transmis Focsa.

AUR a anuntat insa inca din ianuarie ca deputatul AUR Dumitru Focsa a fost exclus din partid.

„Deputatul Dumitru Viorel Focsa a fost exclus din partid si trebuie sa demisioneze din Parlament.

Biroul National de Conducere al AUR a decis astazi sa il excluda pe Dumitru Viorel Focsa din partid, dupa ce acesta si-a agresat fizic sotia in timpul unui scandal casnic. Ancheta interna intreprinsa de Juriul de Onoare al Aliantei pentru Unirea Romanilor a stabilit ca acuzatiile aparute in spatiul public in urma scandalului declansat la domiciliul familiei Focsa se confirma.

Gestul comis de deputatul Dumitru Viorel Focsa este incompatibil cu calitatea de membru de partid si cu demnitatea de parlamentar.

Alianta pentru Unirea Romanilor ii cere public deputatului Focsa sa isi respecte angajamentul asumat si sa isi depuna mandatul de parlamentar, ca urmare a sanctiunii primite pe linie de partid.

AUR respinge ferm orice forma de violenta domestica si se disociaza de orice personaj care practica, promoveaza sau tolereaza acest gen de manifestare. Cerem pe aceasta cale partidelor si organizatiilor publice din Romania sa urmeze exemplul pe care il dam astazi si expuna public toate cazurile de agresiune impotriva unor persoane lipsite de aparare”, a transmis AUR.

George Simion a publicat o inregistrare video pe Facebook in care a mentionat ca ”cel mai probabil nu-si va da demisia pentru ca leafa de parlamentar e generoasa”.

Citeste si: Deputatul AUR Focsa explica de ce si-a agresat sotia: „Puseurile de gelozie ale sotiei erau tot mai apasatoare, fapt ce ma impovara si ma destabilizau tot mai rau in activitatea mea”

Deputatul AUR Dumitru Focsa a explicat, vineri, intr-o lunga postare pe Facebook de ce si-a „agresat” sotia.

„Am primit o replica de genul: ‘vezi-ti de curvele tale!’, insirand persoane cu care eu nu am nimic in comun decat ca am dat un Like la un comentariu lasat pe pagina mea de FACEBOOK, vina mea era ca eu nu verific ce poze au acele doamne sau fete prin profil, unele fiind mai sumar imbracate,…sau de ce am dat aprecieri si acolo prin postarile lor.

Aceste reprosuri repetate si la care se tot revenea, chiar daca impreuna conveneam de fiecare data, sa nu se mai repete,(la fiecare revenire a sotiei acasa), m-a facut sa fac un gest regretabil: am luat-o de dupa gat si i-am strigat in fata ca nu mai rezist, nu mai pot, caci, cu ‘gandirea din capul ei ma face si pe mine cu capul!’….si am tras-o cu fruntea ei catre fruntea mea. Din disperare, din durerea ca nu sunt inteles de ea, am facut acest gest intr-un mod nu foarte elegant, ba chiar brutal. Atat a fost tot!”, a scris Focsa pe Facebook.

Postarea integrala:

„Povestea noastra sau un fel aparte de Comunicat.

Am stat bine sa ma gandesc daca este bine sa fac aceasta postare, dar dupa cate mizerii si neadevaruri se tot vehiculeaza pe media platita cu milioane de euro de PSD si PNL, fara a cere permisiunea conducerii AUR, am considerat ca trebuie sa stiti „din gura acuzatului” adevarul.

Sunt un simplu om care a intrat in politica sa lupt pentru binele romanilor dar se pare ca ajutorul meu potrivit pana acum doi ani nu a putut sa-mi fie alaturi si-n viata politica si asta si datorita faptului ca nu am acordat suficient timp sa o pregatesc.

Cu privire la incidentul petrecut in familia mea, in data de 5 ianuarie, vreau sa aduc urmatoarele lamuriri pentru a scuti pe multi care traiesc din titluri de scandal in presa, de osteneala, dar si pentru a le potoli setea de diversiune.

Da, de cand am intrat in politica, viata noastra in familie s-a schimbat covarsitor de mult. Timpul cu familia nu-l mai pot aloca ca atunci cand reveneam dupa 2-3 luni de contract pe mare si stateam zi de zi acasa 2-3 luni.

Da, suntem fiecare la a doua casatorie din 2010. Atat eu cat si sotia, avem cate un baiat. Al meu, este de 30 de ani si, a ales meseria mea. Cu al sotie, baiatul de 21 de ani, ne zbatem sa depasim prin tratament medicamentos si terapie, o tulburare obsesiv compulsiva ce-l chinuie de peste 3 ani.

Pe langa acesti doi copii ai nostri, mai avem o fetita, Naomi Andreea, luata in plasament de la varsta de 2 luni, din 2013, pentru care am demarat un proces de adoptie.

Nu vreau sa conving pe nimeni, nu ma disculp de nimic din cele petrecute, dar exista in viata fiecaruia, momente cand esti depasit de situatie.

Din dorinta de a face cat mai mult din pozitia in care am fost investit la alegerile din 2020, pentru romani cat pentru partid la nivel national, noi fiind doar o mana de oameni in Parlament, am fost mai mult pe drumuri.

Lipsa prezentei mele din casa, asa cum era obisnuita sotia cand reveneam din contractele de munca scurte, schimbarea mediului de lucru de la cel solitar dar intre barbati pe mare, la asa expunere publica, a facut ca in casa noastra sa apara discutii de tot felul pe care nu doresc a le explica aici, dar este lesne de dedus.

Un exemplu: inainte eu aveam poze doar de familie sau cu prietenii; acum in atatea aparitii publice, s-au generat destule imagini despre care aveam de dat zeci de explicatii acasa la sotie. Dar ma invatasem sa am rabdare si sa explic, fiindca sunt un familist dedicat, care nu si-a neglijat casa lui, ba mai mult, dorinta de a fi si tata de fata, imi umplea inima cand ma uitam la Naomi Andreea care a facut primii pasi langa noi. Trebuie sa fie clar, ca, eu nu am ridicat mana sa lovesc sotia in fata copilei in noaptea de 4 spre 5. Insa, puseurile de gelozie ale sotiei erau tot mai apasatoare, fapt ce ma impovara si ma destabilizau tot mai rau in activitatea mea.

Aproape toate aceste puseuri de gelozie ale sotiei, erau urmate de „fuga la mama” spre a se aduna sau reculegere, spunea ea.

Am inteles-o mereu, pentru ca ea era cea langa care am stat atatia ani din dragoste nu de sila sau din folos personal. Ea era aceea persoana care imi scrobea camasile mele oriunde mergeam in public, ea avea grija de cei doi copii acasa.

Am luptat si voi lupta sa am o familie cu Claudia, indiferent ce vor insira unii si altii care traiesc din aruncatul cu laturi in oameni.

Am fost langa ea si voi fi pentru a-l ajuta pe Victor sa devina o persoana autonoma. Ce s-a intamplat in noaptea de 4 spre 5 ianuarie, este, categoric, condamnabil si regretabil!

In fata sotiei imi cer iertare si nu a celor care imi judeca mie viata!

Am trecut prin multe, am muncit pe mare peste 20 de ani si voi trece onorabil si asumat si peste acest mare hop din viata mea, un moment de cumpana, generat de doi adulti care nu au reusit sa-si gestioneze emotiile, fie prin lipsa unei comunicari corespunzatoare, fie prin orgoliile scapate de sub control.

Incidentul generat de sotie prin gelozie extrema, dupa ce la ultima plecare de acasa (eu nefiind prezent!), in 27 decembrie 2022, cu revenire in 31 decembrie seara, care s-a lasat cu sustragerea telefonului alocat de Parlament de pe care a virat suma de 3000 lei din banii alocati cabinetului parlamentar (din suma forfetara!), a sadit in inima mea neincredere si am blocat acesul la telefoanele mele. Asta a produs si mai mare frustrare pentru ea.

Revenind la seara fatidica de 4 spre 5, totul s-a petrecut pe fondul acumularii de frustrari si stress, in care incarcatura de stress atinsese cota maxima.

La ora 00.00 trebuia sa-i administreze medicatia baiatului dar acesta intrase intr-o compulsie care dura de mai bine de o ora si jumatate. Nimeni nu dormea. Am intervenit si cerut sa nu mai stea dupa Victor sa-si termine compulsiile ca nici fata nu poate dormi. Asta se cam tot repeta in ultima vreme. Trebuia oprit din „starea lui de statuie”, date acele pastile si apoi putea sa fie lasat sa-si continue compulsia.

Atunci am primit o replica de genul: ”vezi-ti de curvele tale!”, insirand persoane cu care eu nu am nimic in comun decat ca am dat un „Like” la un comentariu lasat pe pagina mea de FACEBOOK, vina mea era ca eu nu verific ce poze au acele doamne sau fete prin profil, unele fiind mai sumar imbracate,…sau de ce am dat aprecieri si acolo prin postarile lor.

Aceste reprosuri repetate si la care se tot revenea, chiar daca impreuna conveneam de fiecare data, sa nu se mai repete,(la fiecare revenire a sotiei acasa), m-a facut sa fac un gest regretabil: am luat-o de dupa gat si i-am strigat in fata ca nu mai rezist, nu mai pot, caci, cu „gandirea din capul ei ma face si pe mine cu capul!”….si am tras-o cu fruntea ei catre fruntea mea. Din disperare, din durerea ca nu sunt inteles de ea, am facut acest gest intr-un mod nu foarte elegant, ba chiar brutal. Atat a fost tot! Nu stiu nici acum, si regret ca nu m-am stapanit, cum de am putut face asta, dar eram complet devastat de atatea reprosuri insotite de plecari repetate, ciclic cam de 2-3 ori pe luna se tot repeta asta de doi ani.

Daca printre vorbele mele, mai mult stigate, „tu cu capul asta ma innebunesti de cap!”, dupa ce am facut asta de doua ori, ea a fugit spre telefonul din dormitor strigand ca suna la 112, dar acolo, la usa dormitorului a mai fost o busculada si a fost atinsa si de usa camerei, atunci am vazut ca-i sangereaza nasul.

Totul s-a petrecut in mai putin de un minut. Vazand ca fetita a inceput sa tipe, am incercat sa impac copilul, iar sotia a reusit sa fuga in curtea vecinului, membru PSD, si sa-i alarmeze. Un vecin cu care suntem in relatii excelente.

M-am dus cu fetita dupa ea, dar ea era deja in apel cu 112. Chiar daca ii ceream sa nu faca asta, auzeam cum cerea si ambulanta si echipaj de politie. Nu am intervenit sa-i opresc conversatia caci nu avea nici un rost. Am lasat sa incheie cu bine dialogul. O vedeam foarte speriata.

Daca conducerea AUR imi va cere sa-mi dau demisia din Parlamentul Romaniei, o voi face spre binele colegilor mei si al romanilor care cred in AUR, nu ca cere @SorinRoscaStanescu prin pastila lui pe YouTube asta.

Toate lichelele si slugoii sistemului s-au trezit acum lupi moralisti.

Da, repet, este mai mult decat regretabil si nu ma ascund de adevar. Sunt om si am limitele mele. Imi cer iertare fata de toti pe care i-am dezamagit cu incidentul din casa mea!

Dar, pentru toti mascaricii care se cred mari jurnalisti, de profesiei, vedeti ca romanii traiesc tot mai rau nu datorita faptului ca Focsa sau alt om politic a gresit in viata lui personala, ci pentru ca voi, cei care urlati in studiouri acum, ati sustinut pe milioane de euro pe acesti hoti si tradatori care au devalizat avutia tari iar pentru asta voi stapaniti vile de milioane de euro si conduceti bolizi pe strazile cu gropi dupa 33 de ani de jaf.

Vreau sa va asigur pe toti ca voi lupta pentru familia mea si am in vedere sa mergem impreuna la un consilier de profesie care sa ne ajute sa depasim acest moment trist. Sotia mea are nevoie de un timp de liniste si va rog sa nu o mai agasati cu telefoanele, voi cei de la Antene si altii.

Sotia, poate fi convinsa ca eu pot trece peste asta si o inteleg perfect de ce a actionat asa, chiar daca am vazut o dorinta a ei de a se razbuna pe mine, intrand in casa unui pesedist pentru ajutor. Sotia acestuia fiind in Biroul OL PSD Lumina.

Familia pentru mine este sfanta si Naomi Andreea trebuie sa creasca langa noi.

Inchei, cu scuzele de rigoare pentru repetitia comisa intentionat, prin a va asigura pe toti de regretul meu pentru cele petrecute! Nu doar ca imaginea AUR a fost patata prin mine, fapt pentru care sunt gata sa renunt la pozitia mea de deputat daca AUR o va cere, dar regret modul defectuos prin care am gestionat atatea probleme survenite pe parcurs in casa mea”.

Deputatul AUR Antonio Andrusceac, insarcinat de conducerea AUR sa „ancheteze” cazul in care un alt deputat AUR, Dumitru Focsa, si-a agresat sotia, sustine ca femeia a fost „lovita cu usa peste nas din cauza ca a fugit covorul”.

„Noi nu vrem sa facem politie politica la presiunea unor jurnalisti, asa cum voia sa faca si Ambasada Ucrainei dreptate pe loc, la modul ‘sa-l dati afara’, ‘sa-i taiati capul, mainile’. Nu asa se face, sunt niste lucruri care uite ca nu erau cunoscute. Eu am vorbit si cu domnul Focsa si am luat legatura si cu sotia dansului. Oamenii au trecut de faza asta, si-au dat seama ca au gresit amandoi. E posibil sa se impace pentru ca la mijloc este un copil pe care il au de 10 ani in plasament”, a declarat Andrusceac la Realitatea Plus.

Adrusceac a sustinut apoi ca sotia deputatului Focsa nu ar fi fost batuta, ci ar fi alunecat pe un covor si s-ar fi lovit singura cu nasul de usa.

„Sunt niste probleme acolo pe care n-as vrea sa le aduc in atentia oamenilor. (…) E foarte usor sa il punem la stalpul infamiei fara sa cunoastem toate dedesubturile. El a intrat in comisia de etica a partidului, am facut niste investigatii, iar lucrurile nu stau chiar asa cum au fost prezentate.

Femeia n-a fost lovita. A fost, intr-adevar, o altercatie, in care unul impingea de usa, celalalt tinea usa si, din cauza ca a fugit covorul, a fost lovita cu usa peste nas.

Femeia a fost influentata, la randul ei, sub imperiul emotiei, de catre o vecina al carei sot face parte dintr-un partid aflat la putere. Ea i-a pus telefonul in mana sa apeleze la politie. Femeia n-a sunat la politie din proprie initiativa, sa stiti”, a mai declarat Andrusceac.

Reprezentantii Aliantei pentru Unirea Romanilor au confirmat, joi, ca un deputat AUR de Constanta este cercetat de politisti dupa ce si-ar fi agresat sotia, mentionand ca a fost demarata si o ancheta interna in cadrul formatiunii politice.

„Referitor la incidentul in care ar fi fost implicat un deputat de Constanta al Aliantei pentru Unirea Romanilor, va transmitem urmatoarea pozitie oficiala a partidului: Suntem ferm impotriva oricarei forme de violenta fizica sau psihologica. Credem ca familia este un sanctuar care trebuie aparat de manifestari agresive, iar autoritatile sunt obligate sa cerceteze si sa solutioneze neintarziat acest gen de incident. Juriul de Onoare al Aliantei pentru Unirea Romanilor a demarat o ancheta interna si va propune o decizie in conformitate cu prevederile Codului de Etica al partidului. In functie de gravitatea faptelor, sanctiunile pot merge pana la pierderea tuturor functiilor in cadrul partidului”, se arata intr-un comunicat de presa transmis de AUR.

Potrivit Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Constanta, in noaptea de miercuri spre joi, in jurul orei 2,00, politisti din cadrul Postului de Politie Lumina au fost sesizati, prin apel 112, de catre o femeie, ca ar fi fost agresata fizic de sotul sau, la domiciliul comun din localitatea Lumina.

„Deplasati la fata locului, politistii au constatat faptul ca cele sesizate se confirma, fiind identificate persoanele in cauza, respectiv un barbat, de 57 de ani, dar si persoana vatamata, de 49 de ani, care prezenta urme vizibile de violenta. Politistii au solicitat o ambulanta, personalul medical acordand ingrijiri de specialitate femeii, aceasta refuzand transportarea la spital. Politistii au intocmit imediat formularul de evaluare a riscului, reiesind risc iminent, insa femeia s-a opus emiterii unui ordin de protectie provizoriu”, a informat IPJ, printr-un comunicat de presa.

In cauza a fost intocmit un dosar de cercetare penala sub aspectul savarsirii infractiunii de violenta in familie.

Totodata, intrucat s-a constatat faptul ca la incident a asistat si o minora, a fost solicitata interventia unei echipe din cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Constanta, in vederea dispunerii masurilor legale, conform competentelor.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: