Cirstoiu anunta cine ar fi in spatele „campaniei negative” la adresa sa: „Segmente din PSD si PUSL. Ma uit la Antena 3 in fiecare seara”

politica

Catalin Cirstoiu

Catalin Cirstoiu a acuzat joi ca „segmente din PSD” si partidul lui Dan Voiculescu, PUSL, s-ar afla in spatele „campaniei negative” la adresa sa.

„Daca ar fi dupa alte informatii pe care le am, as spune ca nici PUSL-ul nu este strain, ca ma uit la Antena 3 in fiecare seara…(…) Acuma, domle, n-as exclude nici ca ar fi niste zone din PSD care ma ataca… N-as exclude”, a declarat Cirstoiu intr-un interviu acordat lui Robert Turcescu si Dan Andronic.

Fragment din interviu:

Dan Andronic: Si daca Ciolacu iti spune luni «Doctore, trebuie sa te retragi!»

Cirstoiu: Spuneti-o dumneavoastra, nu eu!

Robert Turcescu: Asta ii vei spune lui Ciolacu?

Cirstoiu: Pai ce, eu m-am dus sa bat la usa si sa spun «Va vreau candidat»?

Presedintele PSD Bucuresti, Gabriela Firea, a declarat joi ca situatia candidatului sustinut de PSD si PNL la Primaria Capitalei, Catalin Cirstoiu, ar urma sa fie discutata intr-o intalnire a coalitiei, in acest sfarsit de saptamana sau luni dimineata.

Intrebata despre o posibila o retragere a candidaturii lui Catalin Cirstoiu sau despre organizarea unei conferinte de presa in care Cirstoiu sa raspunda acuzatiilor care i se aduc, Gabriela Firea a precizat ca subiectul ar urma sa fie discutat la sedinta coalitiei.

„Este comunicat faptul ca domnul prim-ministru se intoarce in tara maine. Cu siguranta in weekend sau luni dimineata vom avea o intalnire la nivelul coalitiei de guvernare, unde se va discuta si acest subiect, pe langa celelalte teme politice. Si cu siguranta se va lua o decizie care va fi ulterior anuntata in cadru adecvat, intr-un cadru politic. (…) Nu pot eu sa speculez (in legatura cu o posibila retragere – n.r.), inainte ca liderii coalitiei, presedintii celor doua mari partide, sa discute la intoarcerea premierului in tara”, a precizat Firea, intr-o conferinta de presa.

In ce priveste organizarea unei conferinte de presa in care medicul Catalin Cirstoiu sa raspunda la toate acuzatiile care i se aduc, Firea a spus ca acest lucru va fi anuntat de echipa de campanie.

„Acest lucru il va anunta domnul doctor Cirstoiu, pentru ca domnia sa s-a angajat in fata liderilor coalitiei ca va organiza in aceste zile o conferinta de presa, in care va aduce lamuririle necesare. Staff-ul domniei sale de campanie probabil ca va anunta jurnalistii din domeniul politic si veti fi cu totii invitati”, a afirmat ea, citata de Agerpres.

Gabriela Firea a negat informatiile conform carora echipele de campanie nu ar mai dori sa stranga semnaturi pentru Catalin Cirstoiu.

„Colegii nostri de la toate sectoarele, cele sase sectoare, atat PSD, cat si PNL, chiar si in acest moment sunt in cartiere, pe strazi si aduna semnaturi atat pentru primarul general candidat, cat si pentru primarii de sector. De asemenea, pentru Consiliul General si consiliile locale. Noi ne facem treaba cat putem de bine pana in ultima secunda, indiferent ce se va intampla, ce decizie vor lua liderii coalitiei”, a declarat senatoarea PSD.

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat miercuri ca primul pas pe care trebuie sa il faca medicul Catalin Cirstoiu, candidatul comun PSD – PNL pentru Primaria Generala a Capitalei, este sa sustina o conferinta de presa in care sa raspunda la toate acuzatiile care i se aduc.

„In momentul de fata eu cred ca abordarea cea mai corecta, dupa ce decizia coalitiei a fost ca domnul doctor Cirstoiu sa fie candidatul comun pentru Primaria Generala a Capitalei, este ca domnul doctor sa faca o conferinta de presa si sa raspunda la toate acuzatiile. Nu am avut o discutie nici cu domnul Ciuca, nici cu domnul Cirstoiu despre retragere. Am avut discutii in coalitie privind anumite lucruri sesizate. E normal ca am avut aceste discutii cu staff-urile tehnice si cu oamenii politici din coalitie, dar nu e un lucru anormal. Nu am avut o discutie punctuala de a retrage pe cineva sau de a veni cu alt candidat. (…) Primul pas este ca domnul Cirstoiu sa tina aceasta conferinta si cred ca nu putem merge mai departe daca nu lamurim toate aceste acuzatii”, a spus premierul.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: