Cirstoiu ii acuza pe jurnalistii de la hotnews.ro de „manipulare si dezinformare”: „Articol mincinos si marsav”

politica

Catalin Cirstoiu i-a acuzat joi pe jurnalistii de la hotnews.ro ca au publicat un articol „mincinos si marsav” in legatura cu mesajele prin care unul dintre pacientii Spitalului Universitar ar fi fost indemnat sa se trateze la clinica sa privata, Anemona.

„Pentru a intelege de ce afirm ca sunt supus unei masive campanii de manipulare si dezinformare din partea Hotnews, va prezint din celebra conversatie, aparent incriminatorie, un fragment pe care l-au ascuns deliberat.

Acest fragment dovedeste exact opusul a ceea ce sustinea articolul, in mod mincinos si marsav.

Acel pacient nu doar ca nu a fost directionat la vreo clinica privata pentru consultatii, ci exact opusul, a fost trimis la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti.

Am obturat pasajele legate de diagnostic si nume, din motive lesne de inteles”, a transmis Cirstoiu pe Facebook.

HotNews.ro a relatat ca patru pacienti au povestit cum au ajuns sa plateasca sume de sute si de mii de lei la clinica Anemona. Doi dintre ei se operasera la Spitalul Universitar la dr. Catalin Cirstoiu, iar schimbarea locului de tratament de la stat la privat s-a facut prin mesaje de la rezidenti. Un altul il cautase pe medic la stat si a fost indrumat la privat, tot prin mesaje, pentru un consult la Anemona. Toti patru marturisesc ca, ajunsi la Anemona, au fost consultati sau tratati de dr. Catalin Cirstoiu.

„Pot sa confirm faptul ca am fost consultata de mai multe ori la cabinetul dr. Cirstoiu de la clinica privata ANEMONA. Am documente medicale si conversatii intre medicul rezident care fac referire la programarile de la clinica privata”, a declarat unul dintre acesti pacienti pentru HotNews.ro. Toti cei patru au solicitat pastrarea confidentialitatii.

Cirstoiu: „Nu am incasat niciun ban, am facut asta din devotamentul meu personal”

Catalin Cirstoiu a avut, miercuri seara, prima iesire cu explicatii detaliate privind acuzatiile de incompatibilitate. Cirstoiu a acordat un interviu postului B1 TV la scurt timp dupa ce seful PSD, Marcel Ciolacu, i-a cerut sa iasa cu explicatii.

„Eu am intrat in aceasta cursa in urma discutiilor cu Marcel Ciolacu, sunt sustinut de cele doua mari partide. Eu sunt candidatul aliantei PSD-PNL.

Aceasta a fost discutia finala a intalnirii pe care am avut-o acum doua zile. Cumva e ciudat, ca acolo e o intalnire intre oameni seriosi si, cumva, e ciudat sa discutam pe surse. Eu nu prea discut pe surse, eu discut pe realitate. Realitatea zilei este ca sunt candidatul coalitiei PSD-PNL, simt sustinerea liderilor aliantei si, mai mult de atat, eu cred ca trebuie sa o spun raspicat, nu imi pun problema sa ma retrag, pentru ca pana la urma…

Nu a fost discutia sa ma retrag. Eu am plecat de la Guvern cu decizia ca raman in continuare candidatul coalitiei”, a declarat Cirstoiu la B1 TV.

Cirstoiu a prezentat primele explicatii legate de acuzatiile de incompatibilitate, ca ar fi avut si consultatii contra cost la cabinetul privat cu pacienti trimisi de la spitalul unde este manager.

„Eu nu am luat niciodata pacienti de la spital sa ii duc la cabinetul privat. Da, am fost acolo, le-am oferit sprijin colegilor mei. Nu am incasat niciun ban, am facut asta din devotamentul meu personal.

Am facut-o ca am vrut eu. Nu am facut consultatii acolo, eu mi-am ajutat colegii daca mi-au cerut-o, mi-am ajutat pacientii daca mi-au cerut-o. Eu am luat pacientii de la privat si i-am dus la spitalul de stat.

(…) Cabinetul este la jumatatea distantei dintre spital si cabinet, ma mai opresc sa vad ce face sotia mea”, a sustinut Cirstoiu.

„Eu nu sunt in nicio stare de incompatibilitate, la modul real. Eu nu am avut nicio relatie contractuala cu o clinica privata. (…) Pana la urma mi-am facut profesia, nu sunt incompatibil, nu sunt juridic incompatibil”, a subliniat medicul.

„Pana la urma, nu am omorat pe nimeni, am respectat juramantul lui Hipocrate”, a mai spus Cirstoiu.

„Daca sunt pe locul 3 in sondaje, nu inteleg aceasta indarjire. Sunt convins ca la mijloc sunt interese. Este ca si cum niste lupi in haine de oaie incearca sa transforme oaia in lup. Eu nu sunt in stare de incompatibilitate”, a lansat apoi Cirstoiu un avertisment.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: