Citu a plecat de la discutiile Coalitiei sa se intalneasca cu Maia Sandu. Sedinta s-a intrerupt dupa 3 ore

politica

Sedinta coalitiei de guvernare e in toi, liderii celor trei formatiuni incercand sa gaseasca solutii pentru rezolvarea crizei politice declansate dupa ce Florin Citu l-a demis pe Vlad Voiculescu.

Sedinta a inceput la ora 16:00 si, spre deosebire de luni, nu au rasuflat pe surse informatii de la discutii. Astfel, nu stim ce se intampla in spatele usilor inchise, dar stim ca premierul Citu nu participa la toata intalnire.

Potrivit agendei Guvernului, el are la 18:30 o intalnire cu presedintele Republicii Moldova, Maia Sandu. Surse citate de Digi24 spun ca sedinta s-ar fi terminat, dar tot fara concluzii.

Agerpres arata insa ca liderii coalitiei doar au simtit nevoia sa faca o pauza dupa 3 ore si sedinta s-a reluat la 19:30. La Parlament ar urma sa se intoarca si Florin Citu, dupa ce termina intalnirea cu Maia Sandu.

Maia Sandu, intalnire cu Iohannis

Anterior, Maia Sandu a fost primita la Cotroceni de presdintele Klaus Iohannis. Administratia Prezidentiala aanuntat ca cei doi sefi de stat au analizat stadiul implementarii proiectelor convenite cu ocazia vizitei lui Iohannis la Chisinau, de la finalul anului trecut.

Presedintele a reiterat mesajul ferm de sustinere pentru agenda de reforme promovata de presedintele Maia Sandu, in spiritul Parteneriatului Strategic bilateral si al relatiilor privilegiate dintre cele doua state.

„Totodata, presedintele Romaniei a transmis ca tara noastra va continua sa sprijine parcursul european al Republicii Moldova si a subliniat ca Romania ramane principalul partener al cetatenilor Republicii Moldova, evidentiind in acest sens sprijinul consistent oferit in vederea gestionarii pandemiei de COVID-19”, mai indica sursa mentionata.

Presedintele Republicii Moldova i-a multumit sefului statului Klaus Iohannis pentru sustinerea oferita de Romania, mai ales in contextul dificil generat de pandemia de COVID-19.

De asemenea, presedintele Maia Sandu a apreciat sprijinul Romaniei pentru calea europeana a Republicii Moldova, subliniind ca va continua eforturile pentru implementarea agendei de reforme, in spirit democratic si european.

„Cei doi presedinti au convenit continuarea dialogului bilateral la nivel inalt in vederea aprofundarii cooperarii pe mai multe dimensiuni, in special in ceea ce priveste proiectele bilaterale de importanta strategica, cu accent pe cele din domeniile energiei, transporturilor, precum si al educatiei sau sanatatii. Obiectivul principal al acestei cooperari ramane asigurarea dezvoltarii sustenabile a Republicii Moldova si conectarii sale ireversibile la spatiul european”, conchide comunicatul remis de Cotroceni.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: