Citu a stat inchis 2 zile si a platit 1.000 de dolari amenda dupa ce a fost prins baut, acum 20 de ani, de politia din Iowa

politica

Premierul Florin Citu a trebuit sa plateasca o amenda de 1.000 de dolari si a stat inchis doua zile dupa ce fost prins baut la volan, in urma cu 20 de ani, de politia din statul Iowa.

Citu a mai platit inca 45 de dolari alte costuri si suprataxe de 305 dolari. In total, el a platit 1.350 de dolari. Dosarul dateaza din 12 decembrie 2000, Citu a pledat vinovat.

El a confirmat miercuri ca, in urma cu 20 de ani, a fost amendat contraventional in Statele Unite ale Americii pentru conducere sub influenta alcoolului, subliniind ca a fost o greseala pentru care a platit foarte scump, fiind obligat la vremea aceea sa isi vanda masina si sa circule ca pieton timp de un an de zile.

El a fost intrebat, la finalul sedintei de Guvern, cum comenteaza informatiile aparute in spatiul public potrivit carora in anul 2000, in SUA, a fost „inchis” doua zile pentru ca ar fi condus „sub influenta drogurilor sau a alcoolului”.

„Da, acum 20 de ani, a fost vorba de un DUI, este vorba de conducere sub influenta alcoolului. Am platit amenda respectiva, o amenda foarte mare. Este ‘a misdemeanor’, este o contraventie. Am facut o greseala acum 20 de ani. Este interesant ca in patru tururi de scrutin nu a aparut aceasta informatie, apare acum in competitia interna din PNL”, a declarat Florin Citu intr-o conferinta de presa, la Palatul Victoria.

Intrebat daca el se afla la volan si daca presedintele Klaus Iohannis si liderul liberalilor, Ludovic Orban, au fost informati despre acest incident din SUA la momentul numirii sale ca ministru al Finantelor si, ulterior, premier, Citu a explicat: „Eu am condus, a fost o greseala, repet, am condus, am platit foarte scump, asta este, a trebuit sa imi vand si masina atunci, sa merg un an de zile pe jos. A fost un eveniment acum 20 de ani de zile, va dati seama ca nu este un eveniment cu care sa te mandresti, dar asta a fost. (…) Este o contraventie, stiti ca am mai platit si in Romania amenzi de circulatie”.

Mai mult despre:

Comentarii: