Citu acuza: „In guvernul actual exista oameni care au facut propaganda pe bani pentru China”. La cine se refera

politica

Fostul premier PNL Florin Citu sustine ca in Guvernul actual ”exista oameni care au facut propaganda pe bani pentru China”, motiv pentru care nu este de mirare ca ”situatia economica este dezastruoasa”. 

Citu a scris, marti, intr-o postare pe Facebook, ca in 2021 a aprobat Ordonanta 25, care excludea firmele din China din toate contractele cu statul roman, aratand ca Romania este singura tara din UE care a luat aceasta decizie, desi in prezent tot mai multe tari, cel mai recent Marea Britanie, ”decid sa mearga in aceasta directie”.

”Din pacate, in guvernul de astazi de la Bucuresti exista oameni care au facut propaganda pe bani pentru China. Cand astfel de oameni sunt pusi (si acceptati de institutiile statului) sa ia decizii in numele nostru, sa nu ne mire ca situatia economica este dezastruoasa.

Aceasta este inca o diferenta majora cu guvernarile liberale din 2020 si 2021. Guvernarile liberale nu ar fi permis niciodata ca cineva care a lucrat pentru propaganda chineza sa faca parte din echipa guvernamentala. Toate dictaturile au un termen de expirare. Poate se aude si la noi pentru ca si aici sunt multi care prefera un astfel de regim”, a sustinut Citu.

Citu se reefera cel mai probabil la ministrul Finantelor, Adrian Caciu (PSD), care in trecut a primit 5.000 de euro pentru articole in care a promovat compania de tehnologie chineza Huawei.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: