politica

Citu acuza PSD-ul ca vrea sa „penalizeze” cu noi taxe marile companii: „Nu este un comportament normal din partea statului roman”

Presedintele PNL Florin Citu a declarat, miercuri, inainte de sedinta coalitiei, ca nu intelege de ce statul roman trebuie sa „penalizeze” cu o taxa companiile multinationale, in conditiile in care acestea au platit in avans la bugetul de stat in conditii de criza, „cand economia a fost inchisa”. „Taxa de solidaritate” este solicita insistent de liderii PSD.

„Stiti foarte bine ca exista o directiva care va creste impozitarea companiilor in toata lumea la 15%, o directiva care cred ca va fi din 2023. Ceea ce nu vad eu, si aici e vorba de principiu, in perioada aceasta de criza 2020-2021, sa stiti ca aceste companii pe care noi astazi vrem sa le penalizam prin aceasta taxa au platit si in avans in aprilie 2020, pentru a avea noi bani la buget, cand economia a fost inchisa. Nu au fost alte companii, nu a venit nimeni cu bani de acasa (…) si au fost companii multinationale, aceste companii care au platit bani in avans la buget tocmai pentru a avea bani sa platim pensii si salarii.

Eu cred ca nu este un comportament normal din partea statului roman sa vina astazi sa penalizeze aceste companii pentru ca nu am inteles de ce. Care ar fi destinatia acestor surse si de ce ar trebui sa facem acest lucru acum.

Astept in continuare explicatii, vedem, discutam cu mediul de afaceri. Cel mai bine asa ar trebui facute lucrurile, sa discutam cu mediul de afaceri si sa stiti ca mediul de afaceri este intelegator (…), lucrurile se pot face, dar trebuie sa discuti cu cei pe care vrei sa-i penalizezi”, a precizat Citu, la Palatul Parlamentului, citat de Agerpres.

Florin Citu a mai declarat ca nu se va discuta despre buget la sedinta coalitiei si nu crede ca va fi azi prezentata proiectia bugetara pe 2022.

”S-ar putea sa discutam despre niste Ordonante, dar despre buget, nu. Asa a ramas acum doua zile, cand am discutat, a ramas sa fie prezentata luni”, a spus liderul liberal.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24
Tags: florin citu

Recent Posts

Un fost ministru kazah, condamnat la 24 de ani de inchisoare pentru uciderea sotiei

Un fost ministru kazah al economiei a fost condamnat, luni, la 24 de ani de…

23 de minute ago

Conflict de munca la Muzeul Vaticanului: 49 de angajati se plang de conditiile de munca

Patruzeci si noua de angajati ai Muzeului Vaticanului au declansat un conflict de munca fara…

38 de minute ago

India: Patru morti si zeci de raniti dupa ce un panou publicitar urias a cazut peste o benzinarie si peste cateva case

Cel putin patru persoane au murit, 61 au fost ranite si peste 40 ar putea…

O oră ago

Portugalia nu mai este o problema pentru Europa. Ce poate invata Romania de la o tara care a cunoscut si ea un exod masiv al tinerilor

La zece ani de la plecarea "barbatilor in negru" - managerii internationali ai Comisiei Europene,…

2 ore ago

„Sunt viu”. Primul mesaj al lui Florin Piersic de cand a intrat in spital: „Tineti-ma aproape, pentru ca mai am de spus multe povesti”

Florin Piersic a transmis, luni, un mesaj prin intermediul medicilor de la spitalul "Foisor". "Scumpilor…

2 ore ago